Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

KEYLA OROZCO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1969 - heden

Genre

hedendaags

Online

www.keylaorozco.com

Biografie Keyla Orozco

Keyla Orozco Aléman werd op 22 september 1969 in Santiago de Cuba geboren. Opleiding Zij studeerde in Havana piano aan de Escuela Nacional de Arte en compositie bij Harold Gramatges aan het Instituto Superior de Arte. Van 1995 tot 1998 studeerde zij in Nederland compositie bij Theo Loevendie aan het Koninklijk ...
Volledige biografie...

Biografie Keyla Orozco

1969

Keyla Orozco Aléman werd op 22 september 1969 in Santiago de Cuba geboren.


Opleiding

Zij studeerde in Havana piano aan de Escuela Nacional de Arte en compositie bij Harold Gramatges aan het Instituto Superior de Arte. Van 1995 tot 1998 studeerde zij in Nederland compositie bij Theo Loevendie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en in Amsterdam. In 2002 werd zij zijn assistent op het Sweelinck Conservatorium.


Composities

Haar werk blijkt in het Nederlandse muziekklimaat een verrassende aanwinst door de verfrissende mix van fusionritmes, folkloristische tinten en klassieke elementen. In Nederland ontving zij opdrachten voor diverse composities: Perpetuumm (1996) van het Nieuw Ensemble; Extremes (1997) voor Combustion Chamber van de VPRO-Televisie; Arpa (1998) voor Ernestine Stoop van het Nederlands Harp Concours (2000), Self-Portrait (1999) van het ensemble De Ereprijs, A-Quatro (2000) van het Mallesymen Quartet, Décimas a Theo (2000) van het Asko Ensemble en Para Variar (2001) voor het Mondriaan Quartet van het Fonds voor de Scheppende Toonkunst; El Cuadrado (1999) voor 4 trompetten en een werk voor symfonieorkest (2002) van de Stichting Huismuziek; Frutas del Caney (2000) van het Nederlands Kamerkoor, Flutemos/Flauteamus (2000) van het Nederlands Fluitorkest en een werk voor blokfluit en live electronics voor Susanna Borsh (2002) van het Amsterdams Fonds voor de Kunst; XXI@slag-werkers.nl.etc.com (2000) van het Big Bang Festival.


Prijzen

In 1989 kreeg ze een tweede en derde prijs van het National Composition Contest for Didactic Music in Havana in de categorie Beginners Pianostukken. In 1990 ontving Orozco de National Prize for Symphonic Composition - contest georganiseerd door de Union of Writers and Artists of Cuba (UNEAC). In de International Composition Contest René Amengual in Santiago de Chile (1994) ontving ze de eerste prijs in de categorie Muziek voor kinderen met Zéjeles de la Marinera en de tweede prijs in de categorie Kamermuziek met Eco y Espejo. In 2000 kreeg Orozco de Guggenheim Latin American and Caribbean Fellowship Award van de John Simon Guggenheim Memorial Foundation in New York en in 2003 de Cintas Fellowship for creative arts van het Institute of International Education in New York.

2005

Discografie Keyla Orozco

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Keyla Orozco

Video Keyla Orozco

Keyla Orozco: Met de scho...
Keyla Orozco: Met de schoenen (revised version) Part 1
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Keyla Orozco: Met de schoenen (revised version) Part 1

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer