Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

KIM SOEPNEL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Kim Soepnel

Periode

06-09-1956 - heden

Genre

cabaret, contrabas, jazz, muziektheater, Nederlandstalig, piano, zang

Online

Officiële website

Kim Soepnel

Kim Soepnel is een bassiste en zangeres. In 1989 studeert zij af aan het conservatorium in de richting klassiek contrabas. Tussen 1992 en 1997 is zij de vaste begeleidster van Maarten van Roozendaal. In de jaren daarna is zij onder andere te zien en te horen bij het Volksoperahuis (1998 ...
Volledige biografie...

Instrumenten

contrabas, piano, zang

Overige muzikanten

Roy Bakker   drums, percussie, zang
Robert van der Hoop   accordeon, contrabas, piano, toetsinstrumenten, zang
Ralph de Rijke   altsaxofoon, contrabas, mandoline, piano, sopraansaxofoon, zang

Genoemd in de biografie van

1995   Maarten van Roozendaal

Biografie Kim Soepnel

Kim Soepnel is een bassiste en zangeres. In 1989 studeert zij af aan het conservatorium in de richting klassiek contrabas. Tussen 1992 en 1997 is zij de vaste begeleidster van Maarten van Roozendaal. In de jaren daarna is zij onder andere te zien en te horen bij het Volksoperahuis (1998 tot heden), Theatergroep Flint (1999-2003), de Vaginamonologen (2002-2004), Lucretia van der Vloot (2005-2007), Bartho Braat (2009-heden) en De Niet Meer Zo Piep Show (2009-heden). Vanaf 2006 verzorgt zij met haar eigen Kim Soepnel Band de muziektheatervoorstellingen Hete Soep en Soep A Gogo, geregisseerd door Genio de Groot. Over Hete Soep schrijft de Volkskrant: 'Innemend performer, prima componist en vurig muzikant; de manier waarop zij zichzelf op contrabas begeleidt bij Mensch Durf Te Leven is van een pure schoonheid. Soepnel en haar driekoppige band verbreden met Hete Soep het kleinkunstgenre.' In 2011 is zij te zien met de kindertheatervoorstelling Henkie's Verjaardag. De muzikant levert bijdragen op albums van onder anderen The Beau Hunks (Modern American Music Of Ferde Grofé), Dirk Polak, Theatergroep Flint (Het Zingend Schip en De Dichter Is Een Koe), Lucretia van der Vloot, Tg Casco met Don Duyns (Sorry, Volgende Keer Bij Ons), Het Volksoperahuis (De Dood & De Zee, De Hoer & De Moordenaar).

In bezetting van

Maarten van Roozendaal   contrabas

Discografie Kim Soepnel

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Kim Soepnel

Audio/Video Kim Soepnel

Video Kim Soepnel

KIM SOEPNEL & BAND - LIEF...
KIM SOEPNEL & BAND - LIEFDE IS EEN LIEDJE MET EEN EINDELOOS REFREIN
KIM SOEPNEL & BAND - LEKK...
KIM SOEPNEL & BAND - LEKKER FIETSEN
KIM SOEPNEL & BAND- TRAIL...
KIM SOEPNEL & BAND- TRAILER HETE SOEP
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
KIM SOEPNEL & BAND - LEKKER FIETSEN

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer