Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

KIM-LIAN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Kim-Lian

Periode

01-10-1980 - heden

Genre

musical, pop, tieneridolen, zang

Online

Officiële website
Beeld en Geluidwiki
Officiële website

Kim-Lian

Kim-Lian van der Meij (Beverwijk, 1 oktober 1980) is actrice, presentatrice en zangeres. Ze speelt een rol in de televisieserie Costa, zingt in musicals en is het gezicht van Kids Top 20. In 2004 breekt ze wereldwijd door met haar vierde single met daarop een versie van het liedje Kids ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Overige muzikanten

Roy Moonen   drums
Niels Hahn   basgitaar
Stephan Schultz   gitaar
Willem Bakker   gitaar
Tico Pierhagen   toetsinstrumenten

Genoemd in de biografie van

2004   Eddy Zoëy
2005   Doe Maar
2006   Anita Meyer
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Kim-Lian

Kim-Lian van der Meij (Beverwijk, 1 oktober 1980) is actrice, presentatrice en zangeres. Ze speelt een rol in de televisieserie Costa, zingt in musicals en is het gezicht van Kids Top 20. In 2004 breekt ze wereldwijd door met haar vierde single met daarop een versie van het liedje Kids In America van Kim Wilde.

1986

Kim-Lian is zes jaar als ze voor het eerst meedoet aan de Mini Playbackshow van Henny Huisman.

Henny Huisman

1987 - 1990

Als tiener gaat Kim-Lian regelmatig mee met haar vader als hij met een van zijn bandjes optreedt in televisieprogramma's.

1991

Op elfjarige leeftijd staat de zangeres voor de tweede keer in de Mini Playbackshow, ditmaal samen met haar twee zusjes.

1993

Kim-Lian volgt een cursus toneel in De Egelantier te Haarlem.

1995

Ze speelt een rol in een kindertheaterstuk in IJmuiden.

1996 - 2002

Kim-Lian volgt een vooropleiding aan de particuliere toneelschool De Trap in Amsterdam. Ze doet modeshows en is te zien in reclamespotjes, een videoclip, een voorlichtingsfilm en in de soaps Goede Tijden Slechte Tijden, Kees & Co en Costa!. Na een geslaagde screentest voor Veronica Live presenteert ze enige tijd het programma CallTV. Tot december 2002 presenteert ze dagelijks het middagprogramma Puzzeltijd bij RTL4.

2003

Kim-Lian doet mee aan vier afleveringen van de serie Bon Bini Beach op Yorin. Op de commerciële kinderzender FoxKids presenteert ze het muziekprogramma Kids Top 20. Vanaf februari speelt ze de rol van Motje in haar eerste musical Home. In oktober gaat de musical Kunt U Mij De Weg Naar Hamelen Vertellen, Meneer? in Tilburg in première, een productie van V&V Entertainment (Albert Verlinde en Roel Vente), met Kim-Lian in een van de hoofdrollen. De zangeres brengt haar eerste single uit, het stevige popliedje Teenage Superstar. Het plaatje belandt in de top 10 van de hitparade. In Indonesië bereikt Teenage Superstar de nummer 1 positie. Ook haar tweede single Hey Boy wordt een hit.

2004

De hits zijn terug te vinden op het in Zweden opgenomen debuut Balance. In de zomer wordt haar vierde single Kids In America een grote hit. De cover van de hit van Kim Wilde bereikt binnen twee weken de top 10 en wordt ook een hit in o.a. Maleisië, Indonesië, Zuid-Afrika, België, Zweden, Italië, Singapore en de Filippijnen. In september tekent Kim-Lian een platencontract in Groot-Brittannië. Vanaf 17 november tot en met 3 april 2005 speelt ze de titelrol in de Efteling-musical De Kleine Zeemeermin.

2005

Kim-Lian verzorgt op 16 april de gastpresentatie van het Britse muziekprogramma Top Of The Pops. Het programma vraagt wel vaker muzikanten als gastpresentator (zoals Kelly Osbourne en Girls Aloud), maar het is de eerste keer dat de redactie kiest voor een act die nog niet in Engeland is doorgebroken. De zangeres is de stem van Malle Abby in de Nederlandse versie van de Amerikaanse animatiefilm Chicken Little.

2006

Kim-Lian Kim-Lian neemt deel aan Musicals In Ahoy' 2006 dat plaatsvindt van 17 tot en met 24 mei. Begeleid door een bijna veertig man sterk orkest, een showballet en het New Symphonic Orchestra zingt Kim-Lian samen met o.a. Anita Meyer, Danny de Munk, Jamai, Nurlaila en Olivia Newton John hoogtepunten uit beroemde hitshows uit de hele wereld. Kim-Lian is de stem van Hester de Buidelrat in Beesten Bij De Buren, de Nederlandse versie van de Amerikaanse animatiefilm Over The Hedge (première: 29 juni). In de zomer is haar stem ook te horen in de Nederlandse versie van de animatiefilm Midsummer Dream. Kim-Lian speelt de rol van Helena en zingt in de film het liedje Titania. Road To Heaven is de eerste single van het album Just Do It (oktober). In de band van Kim-Lian zitten veel (voormalige) studenten van de Rockacademie: Willem Bakker (gitaar), Stephan Schultz (gitaar), Niels Hahn (bas) en Roy Moonen (drums, ook actief in de hardcoreformatie 37 StabwoundZ), aangevuld met Tico Pierhagen (toetsen). De zangeres bereidt zich voor op haar rol in de musical Doe Maar met liedjes van de gelijknamige groep.

Anita Meyer Danny de Munk Jamai Nurlaila

2007

De musical Doe Maar gaat op 28 januari in première in Tilburg. De recensies zijn zeer lovend. De volgende musical voor Kim-Lian is Fame waarin ze de rol speelt van Carmen.

2008

In februari stopt Kim-lian met Fame vanwege haar zwangerschap. Daarna bereidt ze zich voor op haar hoofdrol in de Nederlandse musicalversie van Footloose (première: februari 2009).

2009

Footloose is een bewerking van de gelijknamige Amerikaanse speelfilm van Herbert Ross uit 1984 met muziek van onder meer Jim Steinman Kenny Loggins. Kim-Lian speelt de rol van Ariel, de dochter van een dominee die al het zondige wil verbieden, waaronder muziek. Voor deze rol wordt ze genomineerd voor een Musical Award in de categorie Beste Vrouwelijke Hoofdrol In Een Grote Musical. Vanaf september is de zangeres onder contract bij Corbeau Music & Management (CMM), een onderdeel van CTM. Voor opnamen van haar volgende album neemt ze onder meer in Zweden op bij producer Jörgen Ringqvist. Het eerste resultaat van de opnamesessies is de single Not That Kinda Girl (november), een duet met de Zweedse popster Linda Bengtzing. Bengtzing komt naar Nederland voor een paar gezamenlijke promotionele optredens. De single komt ook uit in de Verenigde Staten. De stem van de zangeres is te horen in de Nederlandse versie van de Franse speelfilm Arthur En De Wraak Van Malthazard (regie: Luc Besson) die in december in première gaat.

2010

Kim-Lian speelt in het najaar de hoofdrol van Elle Woods in Legally Blonde, de musical gebaseerd op de gelijknamige speelfilm uit 2001 met Reese Witherspoon.

2011

Kim-Lian in 2011 Kim-Lian spreekt de stem in van papegaai Jewel in de Nederlandse versie van de animatiespeelfilm Rio. De musical Daddy Cool (regie: Eddy Habbema) gaat over Boney M. en andere artiesten van de Duitse producent Frank Farian. Kim-Lian speelt de rol van Roos. Haar tegenspeler is Ruben Heerenveen. Vanaf 3 december zit de zangeres aan de jurytafel bij de talentenjacht Sunday Night Fever op RTL4. Samen met Jan Kooijman gaat zij op zoek naar de meest geschikte hoofdrolspeler voor deze musical.

2012

Kim-Lian zingt de titelsong Dit Pakt Niemand Ons Meer Af voor de bioscoopfilm Achtste-Groepers Huilen Niet (première: 15 februari). De zangeres maakt het liedje samen met haar vriend en producer Daniël Gibson (Within Temptation, Di-Rect, Leonie Meijer). De zangeres presenteert de AVRO programma’s Junior Dance, Strictly Come Dancing, Het TelevizierRing Gala, Sta Op Tegen Kanker en de internationale finale van Junior Eurovision Song Contest 2012.

2013

De presentatrice verlengt haar contract bij de AVRO en is samen met Ewout Genemans te zien zijn in het tweede seizoen van Junior Dance. Kim-Lian doet tot en met half maart mee aan de musical Shrek, waarin ze de rol speelt van Fiona. Met Frits Sissing presenteert ze in augustus de Musical Sing-a-Long op de Uitmarkt.

Discografie Kim-Lian

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Kim-Lian

Audio/Video Kim-Lian

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer