Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

KING JACK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

King Jack in 2009

Periode

2007 - heden

Genre

rock

Online

Officiële website

King Jack

Amsterdamse rockband, muzikaal geïnspireerd door de jaren zestig en zeventig, die in 2008 voor het eerst van zich laat horen op de MCN Unsigned cd The Young Ones. Bassist Boaz Kroon en toetsenist Thijs Boontjes spelen in die periode ook even in de live-band van Anouk. Gitarist Guido Blom komt ...
Volledige biografie...

Bezetting

Thijs Boontjes   toetsinstrumenten
Guido Blom (2)   gitaar
Boaz Kroon   basgitaar, zang
Ferry Kunst   drums

Genoemd in de biografie van

2007   Anouk
2011   Attie Bauw
2011   Herman Brood

Biografie King Jack

Amsterdamse rockband, muzikaal geïnspireerd door de jaren zestig en zeventig, die in 2008 voor het eerst van zich laat horen op de MCN Unsigned cd The Young Ones. Bassist Boaz Kroon en toetsenist Thijs Boontjes spelen in die periode ook even in de live-band van Anouk. Gitarist Guido Blom komt uit The Pax, de voorloper van Go Back To The Zoo. De band tekent een platencontract bij Sony en begin 2009 staan ze op Noorderslag. In 2011 komt het langverwachte titelloze debuutalbum uit, geproduceerd door Attie Bauw.

Discografie King Jack

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's King Jack

Audio/Video King Jack

Video King Jack

King Jack - Lose It
King Jack - Lose It
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
King Jack - Lose It

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer