Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

KLAAS TEN HOLT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

03-06-1960 - heden

Genre

componist, gitaar, hedendaags, zang

Online

Officiële website

Klaas ten Holt

Klaas ten Holt's muziek ziet er op het eerste oog bedrieglijk eenvoudig uit. Zij geeft een helder notenbeeld en is vaak tonaal georienteerd. Hieronder verbergen zich echter een grote ritmische gelaagdheid, complexe boventoonstructuren, rastertechnieken en een heel persoonlijke klankesthetiek. Klaas ten Holt's muziek is wel theatraal genoemd, wat wellicht zijn ...
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, gitaar, zang

Biografie Klaas ten Holt

Klaas ten Holt's muziek ziet er op het eerste oog bedrieglijk eenvoudig uit. Zij geeft een helder notenbeeld en is vaak tonaal georienteerd. Hieronder verbergen zich echter een grote ritmische gelaagdheid, complexe boventoonstructuren, rastertechnieken en een heel persoonlijke klankesthetiek. Klaas ten Holt's muziek is wel theatraal genoemd, wat wellicht zijn voorkeur verklaart voor vocale muziek (twee opera's, twee dramatische monologen, liederen) en concerten.

In bezetting van

5 Slag 1 Wijd   gitaar, zang
Cold Cases   gitaar
Emma Peel   gitaar
On/Off   gitaar, zang
Seven Slowhands   gitaar
Supersub   gitaar
The Dutch   gitaar

Klaas ten Holt is geboren in Amsterdam op 3 juni 1960. Hij studeert compositie bij Daan Manneke aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en bij Theo Loevendie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar hij in 1995 zijn studie voltooit.

Ten Holt speelt als gitarist onder andere in het Percussie Ensemble van Martin van Duynhoven, Tetzepi bigband, het ensemble van het Koor Nieuwe Muziek en met Junkie XL. Zijn werk is o.a. uitgevoerd door het Radio Symfonie Orkest, het Radio Kamerorkest, het Nederlands Balletorkest, het Metropole Orkest, het Nederlands Studenten Kamerorkest, het Mondriaan Kwartet, Rietkwintet Calefax en het Doelen ensemble. Klaas ten Holt is als bestuurslid verbonden aan Componisten 96.

Voor de muziek die hij componeert voor de NCRV-dramaserie 'Zwarte sneeuw' ontvangt Klaas ten Holt in juni 1997 de aanmoedigingsprijs van de Europäische Filmmusik Biennale in Bonn.

Discografie Klaas ten Holt

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Klaas ten Holt

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer