Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

KLAVAN GADJE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Klavan Gadjé in 2010

Periode

2008 - heden

Genre

Nederlandstalig, wereldmuziek, zigeunermuziek

Online

Officiële website

Klavan Gadje

Klavan Gadjé is een tienmansformatie met op het repertoire Nederlandstalige zigeunermuziek uit de Balkan. Het debuutalbum Brand wordt op 3, 4 en 5 mei 2010 opgenomen door Bart Wagemakers in Studio Zeezicht en bevat eigen repertoire. De band voert het feestelijke repertoire uit tijdens onder meer de festivals Oerol, Lowlands, ...
Volledige biografie...

Bezetting

Bart Sweens   viool
Godwin Pilouw   drums
Hans Verhave   banjo
Loek van Gent   accordeon
Peter van den Akker   basgitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Klavan Gadje

Klavan Gadjé is een tienmansformatie met op het repertoire Nederlandstalige zigeunermuziek uit de Balkan. Het debuutalbum Brand wordt op 3, 4 en 5 mei 2010 opgenomen door Bart Wagemakers in Studio Zeezicht en bevat eigen repertoire. De band voert het feestelijke repertoire uit tijdens onder meer de festivals Oerol, Lowlands, Paaspop en de Gentse Feesten en op poppodia als de Melkweg, het Patronaat, Watt en LVC. Tijdens de opnamen van het tweede album Harrejasses Hotel (2012), in de La Chapelle Recording Studios in de Belgische Ardennen,wordt Klavan Gadjé in enkele nummers terzijde gestaan door de Franse zangeres Amélie Affagard en leden van de Belgische band Moustash.

Discografie Klavan Gadje

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Klavan Gadje

Audio/Video Klavan Gadje

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer