Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

KLEINE VIEZERIK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Kleine Viezerik in 2011

Periode

1982 - heden

Genre

hiphop, Nederhop, Nederlandstalig, rap, tekstschrijver

Online

Officiële website

Pseudoniemen

KV

Kleine Viezerik

Kleine Viezerik (Renaldo Dollard) is een Nederlandstalige rapper uit Amsterdam-Nieuw West. Hij valt op door zijn vele tatoeages. Zijn eerste mixtape verschijnt in 2009 en levert hem hen een nominatie op voor een State Award in de categorie Rookie of the Year. Een jaar later verschijnt zijn debuutalbum N Zie ...
Volledige biografie...

Instrumenten

rap, tekstschrijver

Genoemd in de biografie van

2007   Mr. Probz

Biografie Kleine Viezerik

Kleine Viezerik (Renaldo Dollard) is een Nederlandstalige rapper uit Amsterdam-Nieuw West. Hij valt op door zijn vele tatoeages. Zijn eerste mixtape verschijnt in 2009 en levert hem hen een nominatie op voor een State Award in de categorie Rookie of the Year. Een jaar later verschijnt zijn debuutalbum N Zie De Boy, een plaat waarop hij niet bang is zich van zijn gevoelige kant te tonen. De rapper wordt genomineerd voor een State Award als Beste LiveAct. Samen met Dio, Jayh, Kempi en Ado'nis maakt hij een remix van de hitsingle Cool van Dio. Samen met Mr. Probz maakt hij de track Meisje Luister, in de videoclip figureert voetballer Gregory van der Wiel. Kleine Viezerik krijgt in 2011 landelijke bekendheid vanwege zijn deelname aan het televisieprogramma Ali B Op Volle Toeren, waar hij met Ali B een eigen versie van Willeke Alberti's klassieker Telkens Weer uitvoert en geraakt wordt door Alberti's versie van zijn track Meisje Luister. In 2011 levert hij twee gastbijdragen op het album Scheepsrecht van U-Niq. In augustus en september 2011 verblijft de rapper twee weken in Suriname, ter promotie van zijn muziek en om samen met Surinaamse artiesten opnamen te maken.

Discografie Kleine Viezerik

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Kleine Viezerik

Audio/Video Kleine Viezerik

Video Kleine Viezerik

Kleine Viezerik, MF & Bur...
Kleine Viezerik, MF & Burgs - Tattooboyz
Kleine Viezerik ft. Prins...
Kleine Viezerik ft. Prins Friss  Hheeyy
Kleine Viezerik - Rollen ...
Kleine Viezerik - Rollen als een G
Kleine Viezerik - Buit !!...
Kleine Viezerik - Buit !!(official Video Clip)!!.mp4
Kleine Viezerik ft Mr Pro...
Kleine Viezerik ft Mr Probz - Meisje Luister
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Kleine Viezerik ft Mr Probz - Meisje Luister

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer