Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

KNALLAND

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2012 - heden

Genre

folk, rock, singer-songwriter

Online

Bandcamp
Officiële website

Knalland

Het project Knalland is een kruisbestuiving van muzikanten, kunstenaars, filmmakers en organisatorisch talent uit Kanaleneiland, Utrecht.
Volledige biografie...

Biografie Knalland

Het project Knalland is een kruisbestuiving van muzikanten, kunstenaars, filmmakers en organisatorisch talent uit Kanaleneiland, Utrecht.

2012 - 2013

Het gebied rondom de flats tussen het winkelcentrum Kanaleneiland en het Amsterdam-Rijnkanaal in Utrecht staat lang bekend als een probleemwijk. Voordat de flats worden gesloopt, biedt het Eiland8-project creatieve ondernemers werkruimtes aan. Muzikanten, kunstenaars en vormgevers maken van het Kanaleneiland een broedplaats. Geïnspireerd door Lorrainville van producer Guido Aalbers bundelen muzikanten Casper Adrien (Casper Broekaart uit de band Oh, Brave Wide Eyes) en singer-songwriter Tommy Ebben in 2012 de in de flats aanwezige creatieve krachten voor het muzikale project Knalland. Opnamen voor een album vinden plaats in diverse thuisstudio's in Kanaleneiland en in de Epic Rainbow Unicorn Studio met Simon Akkermans van C-Mon & Kypski. De band bestaat uit onder anderen drummer Otto de Jong (Lorrainville), bassist Daniele Labbate (Krause) en Floris de Vries (Tangarine). Op dinsdag 2 april 2013 treedt Knalland voor het eerst officieel op tijdens het Utrechtse festival Tweetakt, met bijdragen van onder meer Eloi Youssef (Kensington), Kim Janssen (The Black Atlantic), Oh, Brave Wide Eyes, Sofie Letitre en Kids With Guns. De presentatie van het album vindt op 30 mei plaats in Tivoli De Helling.

Oh, Brave Wide Eyes C-Mon & Kypski Kensington Kim Janssen Krause Lorrainville Sofie Letitre Tangarine Tommy Ebben

2014

Het tweede album Volhard komt voort uit een project met het Bevrijdingsfestival Utrecht en het Utrechts Comité 4 mei-Herdenking. De muzikanten van Knalland spelen de nummers over vrijheid samen het Utrechtse saxofoonkwartet Syrène.

Discografie Knalland

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Knalland

Audio/Video Knalland

Video Knalland

KNALLAND: I'm A Woman [Me...
KNALLAND: I'm A Woman [Metaal Kathedraal Session]
KNALLAND - Father Please ...
KNALLAND - Father Please (Live @ Kytopia)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
KNALLAND: I'm A Woman [Metaal Kathedraal Session]

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer