Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

KRYSTL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Rolling

Periode

02-07-1983 - heden

Genre

pop, singer-songwriter

Online

Officiële website

Krystl

Krystl is een popzangeres uit Kennemerland. Na haar band L.I.N.E. (2003-2009) en het leveren van achtergrondvocalen voor zangeres Do, tekent Krystl bij Universal. Bij dat label verschijnt eind 2010 haar hitsingle Golden Days. In de lente van 2011 brengt ze haar debuutalbum Rolling uit.
Volledige biografie...

Bezetting

Krystl Pullens   zang

Overige muzikanten

Bauke Bakker   drums
Phaedra Kwant   basgitaar
Arno Schlijper   toetsinstrumenten
Clemens Blacquière   gitaar

Genoemd in de biografie van

2009   Skiggy Rapz
2010   Phaedra Kwant
2011   Bløf
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Krystl

Krystl is een popzangeres uit Kennemerland. Na haar band L.I.N.E. (2003-2009) en het leveren van achtergrondvocalen voor zangeres Do, tekent Krystl bij Universal. Bij dat label verschijnt eind 2010 haar hitsingle Golden Days. In de lente van 2011 brengt ze haar debuutalbum Rolling uit.

1983 - 2009

Krystl Pullens wordt op 2 juli 1983 geboren in IJmuiden en groeit op in Santpoort-Noord. Na twee jaar studie aan het Rotterdams Conservatorium volgt ze een opleiding aan de Popacademie in Enschede met zang als hoofdvak. Tijdens deze opleiding richt ze met medestudenten Rob Eeftink, Kobus Groen, Bart Jan Manten en Rogier Grosman de band L.I.N.E. op. Het optreden van L.I.N.E. op 15 juni 2006, in het Burgerweeshuis te Deventer, is de afstudeeropdracht van de bandleden. In wisselende bezetting is L.I.N.E. ook na de Popacademie actief, tot en met het afscheidsoptreden op 4 oktober 2009. Krystl verzorgt rond dezelfde periode achtergrondvocalen voor zangeres Do.

Do L.I.N.E.

2010 - 2011

Naar aanleiding van L.I.N.E. krijgt Krystl een platencontract bij Universal. Het mede door haar geschreven Golden Days wordt gebruikt in een reclamespot van Martini Spumante. Het liedje verschijnt in november 2010 op single, wordt Megahit bij 3FM en behaalt de dertiende plaats van de Top 40. Krystl is Serious Talent bij 3FM en doet op 2 december 2010 een radio-optreden in het programma van Giel Beelen. In zijn afkondiging van Krystls vertolking van de Beatles-klassieker Let It Be bekent de DJ tot tranen te zijn geroerd. Op 23 december 2010 treedt Krystl op tijdens het 3FM Serious Talent Festival in de Effenaar te Eindhoven ten behoeve van Serious Request 2010. Tot haar eigen verrassing krijgt ze in april tijdens de uitreiking van de 3FM Awards uit handen van Marco Borsato de Award voor Beste Nieuwkomer. Voor haar debuutalbum Rolling (mei 2011) werkt de zangeres samen met producers Skiggy Rapz en Martijn Konijnenburg (Leaf). Ze schrijft de nummers samen met Konijnenburg en de Britse schrijver/producer Blair Mackichan (PalomaFaith, Lily Allen, Will Young). De zangeres is 9 maart 2011 het voorprogramma van James Blunt in de Heineken Music Hall en een van de voorprogramma’s tijdens de concerten van Marco Borsato op 7, 10, 11 en 13 mei 2011 in het Gelredome te Arnhem. Rolling levert begin oktober 2011 een Edison op in de categorie Beste Nieuwkomer. Eind oktober start Krystl haar eigen tournee met op 3 november een uitverkocht optreden in de kleine zaal van Paradiso. De band Someday verzorgt tijdens de tournee het voorprogramma. Krystl is vanaf 4 november te gast bij de Dichtbij On Tour van Marco Borsato.

Eefje de Visser Leaf Marco Borsato Skiggy Rapz Someday

2012 - 2013

In maart 2012 werkt de zangeres met Lucie Silvas en Jon Green in Londen aan songmateriaal voor haar volgende album. Ze is tweemaal genomineerd voor een 3FM Award, in de categorie Beste Artiest Pop en Beste Zangeres. Op 24 juni is Krystl te gast bij Marco Borsato in de Ziggodome. In juli staat ze voor het eerst op North Sea Jazz, niet met eigen repertoire maar met een ode aan Etta James. Andere festivalconcerten in de zomerperiode zijn onder anderen Concert @ Sea, DutchValley, RTL Viert De Zomer en Appelpop. In september 2012 starten de opnamen voor het volgende album. Krystl doet in januari 2013 maar liefst zes optredens tijdens het festival Eurosonic/Noorderslag in Groningen. De officiële presentatie van het album Undefeatable is 16 september 2013 in Club Ziggo, Amsterdam. De cd is geproduceerd door Pelican Productions (Martijn Konijnenburg alias Tienus en Skiggy Rapz) en bevat songbijdragen van onder meer Tjeerd Bomhof (Voicst, Dazzled Kid) en Mathias Janmaat (Bombay Show Pig). De najaarstournee gaat 1 oktober van start in de Melkweg, Amsterdam.

Dazzled Kid Voicst

Discografie Krystl

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Krystl

Audio/Video Krystl

Video Krystl

Krystl - Circles
Krystl - Circles
Krystl - Royals (cover)
Krystl - Royals (cover)
Krystl - Undefeatable
Krystl - Undefeatable
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Krystl - Circles

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer