Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LELE MAM

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

LéLé Mam

Periode

2005 - heden

Genre

wereldmuziek

Online

Officiële website

LéLé Mam

Vocaal vrouwenensemble dat liederen zingt uit verschillende muziekculturen. De groep is ambassadeur van Musicians without Borders en treedt veel in het buitenland op.
Volledige biografie...

Bezetting

Vincenta Besteman   zang
Betty Borstlap   zang
Hèlen Botman   zang
Laura Hassler   dirigent, zang
Marja Weers   zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Paula Dekker   zang

Biografie LéLé Mam

Vocaal vrouwenensemble dat liederen zingt uit verschillende muziekculturen. De groep is ambassadeur van Musicians without Borders en treedt veel in het buitenland op.

2005 - 2006

In 2005 richten zeven vrouwen uit Alkmaar, Haarlem en Utrecht dit a-capellagezelschap op. Muzikaal leider is Laura Hassler. Zij is al betrokken bij het vocaal ensemble Vrouwvolk en het internationale vrouwenkoor Mihira. Tevens is zij directeur van Musicians without Borders, een internationaal netwerk van muzikanten, dat zich inzet voor een vreedzame, multiculturele samenleving. LéLé Mam is vanaf het begin ambassadeur van Musicians Without Borders. In deze functie geven de vrouwen workshops en treden ze op met een repertoire van internationale liederen in onder meer Hongarije, Duitsland, de VS, Palestina, Bosnië en Turkije.

2007 - 2008

LéLé Mam verdient een nominatie voor de tweejaarlijkse Rabobank Cultuurprijs 2008 voor artiesten die zich verdienstelijk maken in Alkmaar. Dirigent Laura Hassler ontvangt op Internationale Vrouwendag (8 maart) de Joke Blom-speld van de gemeente Alkmaar vanwege haar werk voor de emancipatie van vrouwen. In november 2007 presenteert het ensemble haar eerste album, met traditionele liederen uit landen als Turkije, Libanon, Bosnië-Herzegovina en Afghanistan. LéLé Mam-lid Hèlen Botman, ook actief als zangeres van de groep La Luna, wint in mei 2008 met deze band de Rabobank Cultuurprijs.

2009

De groep presenteert haar nieuwe programma The Women Gather en geeft concerten met een Georgische a-capellagroep. In oktober gaan de vrouwen van LéLé Mam naar Bosnië-Herzegovina om samen met Bosnische zangeressen een zangproject te beginnen voor vrouwen uit Srebrenica. In november geeft LéLé Mam concerten met zangeres en celliste Wilma Paalman.

Wilma Paalman

Discografie LéLé Mam

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's LéLé Mam

Audio/Video LéLé Mam

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer