Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LA LUPA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

La Lupa

Periode

1990 - 1995

Genre

crossoverrock, Grote Prijs van Nederland

La Lupa

La Lupa is crossoverformatie uit Kampen, voortgekomen uit de rockband Illegal. La Lupa doet mee aan de Grote Prijs van Nederland en wint. In 1991 treedt de band 83 keer op en halen alle bandleden hun middelbare schooldiploma. Een jaar later wordt het album Phonq opgenomen met producer Antoine Kroes ...
Volledige biografie...

Bezetting

Baz Mattie   drums, zang
Geert Leurink   gitaar
Serge Bredewold   basgitaar, zang
Wendel Doeland   orgel, synthesizer, zang

Overige muzikanten

Egle-Jan Annema   toetsinstrumenten, zang

Genoemd in de biografie van

1994   Shine
2003   Zober
2004   16Down

Biografie La Lupa

La Lupa is crossoverformatie uit Kampen, voortgekomen uit de rockband Illegal. La Lupa doet mee aan de Grote Prijs van Nederland en wint. In 1991 treedt de band 83 keer op en halen alle bandleden hun middelbare schooldiploma. Een jaar later wordt het album Phonq opgenomen met producer Antoine Kroes met daarop een mix van rock, rap en jazz. De bezetting bestaat op de cd uit drummer Baz Mattie, gitarist Geert Leurink, bassist Serge Bredewold en toetsenist Wendel Doeland. Mattie speelt later in onder anderen Junkie XL, Shine en Mimezine. Bredewold bast in onder meer 16Down. Leurink en Serge Bredewold brengen in 2011 het eerste album uit van hun band The Real Centimeters.

Discografie La Lupa

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's La Lupa

Audio/Video La Lupa

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer