Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LANGE FRANS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

12-11-1980 - heden

Genre

hiphop, Nederhop, Nederlandstalig, producer, rap, tekstschrijver

Pseudoniemen

Lange Frans

Lange Frans

(Lange) Frans Frederiks (Amsterdam, 12 november 1980) groeit op in Diemen-Zuid. Hij richt samen met Bart Zeilstra (Baas B) het hiphopcollectief D-Men op. Lange Frans & Baas B winnen in 2001 de publieksprijs tijdens de finale hiphop/r&b van de Grote Prijs van Nederland. Het duo heeft grote hits met de ...
Volledige biografie...

Instrumenten

producer, rap, tekstschrijver

Genoemd in de biografie van

1994   Lil Kleine
2008   Robert Leroy
2009   Lange Frans & Baas B
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Lange Frans

(Lange) Frans Frederiks (Amsterdam, 12 november 1980) groeit op in Diemen-Zuid. Hij richt samen met Bart Zeilstra (Baas B) het hiphopcollectief D-Men op. Lange Frans & Baas B winnen in 2001 de publieksprijs tijdens de finale hiphop/r&b van de Grote Prijs van Nederland. Het duo heeft grote hits met de singles Moppie, Zinloos (3FM Award voor Beste Single), Het Land Van en Mee Naar Diemen-Zuid. Hun debuutalbum Supervisie krijgt in 2005 een Edison in de categorie Beste Nieuwkomer. Later winnen ze TMF Awards en 3FM Awards. In het radioprogramma van Giel Beelen op 3FM verzorgt Lange Frans sinds eind 2005 de rubriek de Week In Rap En Roer. Hij is vanaf 2006 televisiepresentator bij Veronica voor programma's als My Best Friends, NK-Poker, Vegas Voyage, Kamervragen en twee seizoenen Fobiac. Lange Frans & Baas B nemen begin 2009 officieel afscheid van elkaar. De single Ben Mezelf is de voorloper van Frederiks' eerste soloalbum. Vanaf september 2010 gaat hij op theatertournee met het programma Solo, geregiseerd door Peter Heerschop. De single Zing Voor Me, een duet met Thé Lau, komt eind november direct binnen op nummer 1 in de single Top 100. In maart 2011 tekent de rapper bij Sony/ATV Music Publishing. Hij scoort een hit met de single Vrij (Kom Maar Op), die hij opneemt met Marco Borsato, en verzorgt samen met Trijntje Oosterhuis met het nummer Bloedgabbers de titelsong van bioscoopfilm De Heineken Ontvoering (oktober 2011). De singles zijn terug te vinden op het album Levenslied dat op 27 januari 2012 verschijnt bij Top Notch. De single Willem Is Terug (2012) is een ode aan Willem Holleeder met medewerking van de Heinekenontvoerder zelf. Samen met zoon Willem is hij te horen op de hit Samen Voor Altijd van Marco Borsato (2013).

In bezetting van

D-Men   producer, rap
Lange Frans & Baas B   producer, rap

Discografie Lange Frans

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Lange Frans

Audio/Video Lange Frans

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer