Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LAROUX

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Laroux

Periode

2004 - heden

Genre

folk, Nederlandstalig

Online

Officiële website

Laroux

Lenny Laroux (echte naam bij de redactie bekend) is voorman van de Nederlandstalige cajun- en zydecoband Allez Mama. In 2004 verschijnt Liever Een Pallieter, zijn eerste soloalbum waar hij op begeleid wordt door De Meute, een band van 27 muzikanten met ook leden van Allez Mama. De titel is gebaseerd ...
Volledige biografie...

Bezetting

Lenny Laroux   accordeon, trekzak, zang

Overige muzikanten

Janos Koolen   banjo, gitaar, mandoline
Wouter Kuyper   doedelzak, fluit, trekzak

Genoemd in de biografie van

2001   Allez Mama

Biografie Laroux

Lenny Laroux (echte naam bij de redactie bekend) is voorman van de Nederlandstalige cajun- en zydecoband Allez Mama. In 2004 verschijnt Liever Een Pallieter, zijn eerste soloalbum waar hij op begeleid wordt door De Meute, een band van 27 muzikanten met ook leden van Allez Mama. De titel is gebaseerd op het boek Pallieter uit 1916 van de Belgische schrijver Felix Timmermans en gaat over een man die lak heeft aan conventies en er voor kiest om de wijde wereld in te trekken. Het album is het startsignaal voor een theaterproductie die op 5 juni in première gaat in het Beauforthuis te Austerlitz. Laroux treedt in eerste instantie op met een zevenmansformatie, maar uiteindelijk als trio samen met Janos Koolen (gitaar, mandoline, banjo) en Wouter Kuyper (doedelzak, fluit, trekzak) in een semi-akoestische setting.

Discografie Laroux

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Laroux

Audio/Video Laroux

Video Laroux

Laroux - Het Plein van Vi...
Laroux - Het Plein van Villon  (2005)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Laroux - Het Plein van Villon  (2005)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer