Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LAURA VLASBLOM

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1968 - heden

Genre

pop, zang

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Laura V & The Music Venture, West Coast Baby

Laura Vlasblom

Voormalige zangeres van Frizzle Sizzle. Vanaf de jaren negentig actief als achtergrondzangeres en zangeres in de groepen Laura V & The Music Venture en West Coast Baby.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1989   Frizzle Sizzle
1991   Erica Yong
1996   Tony Neef
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Laura Vlasblom

Voormalige zangeres van Frizzle Sizzle. Vanaf de jaren negentig actief als achtergrondzangeres en zangeres in de groepen Laura V & The Music Venture en West Coast Baby.

In bezetting van

Date   zang
Frizzle Sizzle   zang
Kinderen Voor Kinderen   zang

1989 - 1991

Meidengroep Frizzle Sizzle valt in december 1989 uit elkaar. Karin Vlasblom (Drachten, 8 oktober 1968) gaat verder als tv presentator en eigenaresse van een lingeriewinkel. Vlasblom is te horen als achtergrondzangeres bij René Froger (op de singles Walls Of Emotion, Illegal Romeo Part 1 en Home Again), bij Marcel de Groot (op de cd Marcel de Groot) en Henk Temming (de single De Hulpsinterklaas). In de periode 1990-1993 maakt ze deel uit van de theatergroep Jeans.

Frizzle Sizzle Henk Temming Marcel de Groot René Froger

1992 - 1993

In 1992 wordt Vlasblom tweede bij het Nationaal Songfestival met het door Henk Temming en Paula Patricio geschreven lied Gouden Bergen. Tevens is doet zij de stemmen bij verschillende Disneyfilms waaronder De Kleine Zeemeermin.

1994 - 2005

In 1994 richt zij de formatie Laura V & The Music Venture op, een groep die covers uit de jaren '50 tot '90 speelt in een theaterachtige setting. In 2000 verschijnt het debuutalbum van haar groep West Coast Baby en is zij te zien in de musical Tommy (de rockopera van The Who). Daarnaast zingt ze ook nog jingles in voor Radio 538 en Radio 10 Gold.

2006

Laura Vlasblom doet mee aan de theatertournee Queen In Concert met het Orkest Van De Koninklijke Luchtmacht. Verder werken aan deze productie mee: Bert Heerink, Ester Hart, Erica Yong, Linda Caminita, Cindy Oudshoorn, Joost Vergoossen en 'special guest' Jan Akkerman.

Bert Heerink Esther Hart Jan Akkerman

Discografie Laura Vlasblom

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Laura Vlasblom

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer