Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LELLA FATHIA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Lella Fathia in 2010

Periode

2007 - heden

Genre

jazz, pop, pop/rock, soul

Online

Officiële website

Lella Fathia

Lella Fathia is de formatie rondom de van origine Marokkaanse zangeres en freelance journalist Fathia Bazi uit Asten. De bandnaam is Marokkaans voor Miss Fathia. Beïnvloed door onder anderen PJ Harvey, Grauzone, Portishead, Billie Holiday, Bessie Smith, Nick Cave, Tori Amos, Janis Joplin en Bjørk werkt de zangeres samen met ...
Volledige biografie...

Bezetting

Fathia Bazi   gitaar, zang
Biek Brans   drums
Mathias Breton   basgitaar, contrabas
Nuwanpushpa Kumar Roozen   toetsinstrumenten
Robert Molema   gitaar

Overige muzikanten

Martijn Damen   gitaar
Femke Harden   achtergrondzang

Genoemd in de biografie van

2010   Frans Hagenaars

Biografie Lella Fathia

Lella Fathia is de formatie rondom de van origine Marokkaanse zangeres en freelance journalist Fathia Bazi uit Asten. De bandnaam is Marokkaans voor Miss Fathia. Beïnvloed door onder anderen PJ Harvey, Grauzone, Portishead, Billie Holiday, Bessie Smith, Nick Cave, Tori Amos, Janis Joplin en Bjørk werkt de zangeres samen met gitarist/producer Martijn Damen in diens studio te Dommelen aan eigen songmateriaal waarbij ze pop combineert met elementen uit jazz, soul en blues. Het negen nummers tellende Fathia Wondering (in 2004 uitgebracht onder de naam Fathia) komt terecht bij Ferry Roseboom van Excelsior Recordings. Hij biedt een platencontract aan en Lella Fathia maakt met producer Frans Hagenaars nieuwe opnamen van de nummers op Fathia Wondering, aangevuld met nieuw materiaal. Na het uitkomen van het debuutalbum Anybody in het voorjaar van 2010 verlaat Damen de groep en wordt zijn plaats in de liveband overgenomen door Robert Molema.

Discografie Lella Fathia

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Lella Fathia

Audio/Video Lella Fathia

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer