Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LEO UNGER BAND

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1966 - heden

Genre

pop

Pseudoniemen

Blues & Sons

Leo Unger Band

Haagse popgroep rondom zanger/gitarist Leo Unger en met latere Gruppo Sportivo-voorman Hans Vandenburg. De groep heeft in 1974 een hit met Run To The Sunshine. Het liedje It Isn't Really Like They Say wordt in de Nederlandstalige versie onder de titel Algebra een hit voor Loekie Knol. Unger is vader ...
Volledige biografie...

Bezetting

Louis Blonk   drums
Cor van der Beek   drums
Petra Unger   zang
Leo Unger   gitaar, zang
Hans Vandenburg   gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

1976   Gruppo Sportivo
1988   DJ Remy

Biografie Leo Unger Band

Haagse popgroep rondom zanger/gitarist Leo Unger en met latere Gruppo Sportivo-voorman Hans Vandenburg. De groep heeft in 1974 een hit met Run To The Sunshine. Het liedje It Isn't Really Like They Say wordt in de Nederlandstalige versie onder de titel Algebra een hit voor Loekie Knol. Unger is vader van ondermeer DJ Remy en Erwin Unger, de partyorganisator van Silly Symphonies. In 2003, vele jaren na de platen die hij met zijn band heeft gemaakt, brengt Unger nog een solo-album uit.

Discografie Leo Unger Band

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Leo Unger Band

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer