Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LEONA PHILIPPO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

06-05-1979 - heden

Genre

funk, pop/rock, zang

Online

Officiële website

Leona Philippo

Leona Philippo is een Canadese zangeres met Jamaicaanse roots. In 1985 verhuist ze naar Nederland. Haar stem is te horen op platen van onder anderenHenk Hofstede, Berget Lewis, Danny Vera en Beef. Met haar eigen band brengt ze in 2006 in eigen beheer een eerste eigen album uit met muziek ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Overige muzikanten

Talita Angwarmasse   achtergrondzang
Rebekka Thenu   achtergrondzang
Laurens Priem   gitaar
Pamela Slagveer   achtergrondzang
Jack van de Ven   toetsinstrumenten
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1987   Tjeerd Oosterhuis
2000   Nits
2008   Candy Dulfer
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Leona Philippo

Leona Philippo is een Canadese zangeres met Jamaicaanse roots. In 1985 verhuist ze naar Nederland. Haar stem is te horen op platen van onder anderenHenk Hofstede, Berget Lewis, Danny Vera en Beef. Met haar eigen band brengt ze in 2006 in eigen beheer een eerste eigen album uit met muziek die de zangeres zelf omschrijft als urban rock geïnspireerd door Mother's Finest. In 2012 wint zij het talentenprogramma The Voice of Holland.

In bezetting van

Big, Black & Beautiful   zang
Candy Dulfer   zang
Loïs Lane   achtergrondzang

1979 - 1997

Leona Philippo (Toronto, 6 mei 1979) begint al vanaf haar derde met het maken van muziek, om te beginnen op piano. Op haar zesde verhuist ze met haar familie naar Oegstgeest. Op haar zeventiende gaat Leona naar het Rotterdams Conservatorium.

1998 - 1999

Tijdens haar opleiding wordt de zangeres door haar platenmaatschappij voor twee maanden naar Hollywood gestuurd voor het opnemen van een eerste album. Samen met de boyband Sat-R-Day staat ze in het voorprogramma van Dru Hill in Ahoy'. Na haar derde studiejaar besluit Leona in 1999 haar conservatoriumopleiding vroegtijdig te staken.

Sat-R-Day

2000 - 2008

Leona wordt een veelgevraagde sessiemuzikant. Ze tourt mee met de Nits tijdens hun Europese Wool Tour in 2000 en treedt met Arling & Cameron en Junkie XL onder meer op in Japan. Ze doet live en/of in de studio ook sessiewerk voor Trijntje Oosterhuis, Kane en Candy Dulfer. In 2001 speelt de zangeres de titelrol in de musical Aïda. Leona maakt deel uit van de theatershows van Big, Black & Beautiful en A Tribute To The Blues Brothers. Ze heeft in 2002 een bescheiden zomerhit met de single Zomer Op Je Radio. Leona zingt het lied Was It Love in de film Oesters Van Nam Kee (2002) en is met This Will Be te horen in Alles Is Liefde (2007). De zangeres is als actrice te zien in de televisieseries Grijpstra & De Gier en Het Glazen Huis en de speelfilms Phileine Zegt Sorry (2003) en Johan (2005). In de film Wild Romance (2006), over Herman Brood, speelt ze de bijrol van Bombita Monica Tjen-A-Kwoei. Samen met drummer/producer Jonas Filtenborg neemt ze in 2006 haar eerste cd op. Leona staat met band onder meer op KoninginneNach te Den Haag, het Haarlems Jazz Festival, de Anthony Nesty Hall in Suriname tijdens de internationale AIDS-dag en tweemaal op een after party in Paradiso na concerten van Bilal en Jamie Cullum. In 2008 verzorgt ze in het Gelredome een gastoptreden tijdens het concert Symphonica In Rosso van Lionel Richie. Leona sluit het jaar op oudejaarsavond af met een optreden samen met onder meer Candy Dulfer op de Dam te Amsterdam.

Arling & Cameron Big, Black & Beautiful Candy Dulfer Herman Brood Junkie XL Kane Nits Trijntje Oosterhuis

2009

5 oktober verschijnt het officiële, zestien nummers tellende debuutalbum Strut It! met daarop een mix van funk en ballads. Alle nummers zijn door Leona zelf geschreven, behalve In Rapture en The Part That Stays With You (geschreven met zangeres Sandra St. Victor) en de Betty Wright-cover Clean Up Woman. De productie is in handen van Thomas Bank en de zangeres wordt begeleid door haar vaste band: Lean Robbemont (drums), Marc Vandes (bas), Laurens Priem (gitaar) en Jack van de Ven (toetsen). Candy Dulfer levert een gastbijdrage. Leona is een van de tien nominaties voor Amsterdammer van het Jaar 2009.

2012

Leona Philippo is te zien in de televisieserie Lijn32 en de Nederlandse jeugdserie Caps Club. Daarnaast speelt ze een hoofdrol als verpleegster in de speelfilm De Groeten Van Mike van regisseur Maria Peters. De zangeres schrijft zich in voor de talentenjacht The Voice Of Holland en behaalt in december dankzij publieksstemmen de finale en wordt de winnares.

Discografie Leona Philippo

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Leona Philippo

Video Leona Philippo

Leona Philippo - Could Yo...
Leona Philippo - Could You Be Loved (Official Photovideo)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Leona Philippo - Could You Be Loved (Official Photovideo)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer