Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LEONIE MEIJER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Leonie Meijer in 2011

Periode

04-09-1985 - heden

Genre

componist, Nederlandstalig, pop, singer-songwriter, tekstschrijver, zang

Online

Officiële website
YouTube

Leonie Meijer

Zangeres Leonie Meijer breekt door bij het grote publiek dankzij haar deelname aan de eerste editie van The Voice Of Holland. De Nederlandstalige liedjes op haar albums Los (2011) en Luister Maar (2013) schrijft ze grotendeels samen met de Zweedse producer Daniel Gibson.
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, tekstschrijver, zang

Genoemd in de biografie van

2010   Jeroen van der Boom
2011   Metropole Orkest
2015   Jack Pisters

Biografie Leonie Meijer

Zangeres Leonie Meijer breekt door bij het grote publiek dankzij haar deelname aan de eerste editie van The Voice Of Holland. De Nederlandstalige liedjes op haar albums Los (2011) en Luister Maar (2013) schrijft ze grotendeels samen met de Zweedse producer Daniel Gibson.

1985 - 2009

Leonie Meijer (Rotterdam, 4 september 1985) is tijdens haar jeugdjaren fan van Michael Jackson en treedt op met imitaties van de Amerikaanse zanger. Op haar veertiende begint ze met zingen en gitaarspelen. Samen met goede vriendin Jaimie van Hek op bas zit ze in de coverband Material Spirit waarmee ze voornamelijk liedjes van The Police speelt. Van Hek maakt later deel uit van onder meer de bands S.C.A.R. en Voicst. Meijer studeert vanaf haar achttiende aan de Academie Voor Lichte Muziek in Lelystad en vervolgens aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarnaast neemt ze privézanglessen. Ze doet in 2007 mee met een zangwedstrijd tijdens de fanclubdag van Marco Borsato en zingt daarbij met Borsato een duet. In 2009 geeft de zangeres haar eerste theaterconcert in Theater Bellevue tijdens het singer-songwriterprogramma Club Calotte. Ze voert grotendeels eigen Nederlandstalig repertoire uit, geschreven samen met tekstschrijver Geert van der Niet. Uit de samenwerking ontstaat Meijers eerste eigen nummer Twijfel. Ze schrijft Kind In De Mijnen speciaal voor de Sunday Foundation, een stichting 'die hulp biedt op de vergeten plekken op aarde', opgericht door Sander de Kramer en Hugo Borst.

Marco Borsato S.C.A.R Voicst

2010 - 2011

Leonie Meijer in 2010 In maart 2010 wordt de zangeres geselecteerd voor de kwartfinale van De Grote Prijs Van Nederland. Ze laat zich tijdens de uitvoering van de Engelstalige liedjes begeleiden door Janco van der Kaaden (percussie) en Robert Kramers (bas). In het najaar van 2010 geeft ze zich op voor de talentenshow The Voice Of Holland bij RTL4. Ze doet auditie met een uitvoering van het nummer Mercy van Duffy. Jeroen van der Boom is de eerste die zijn jurystoel omdraait. De zangeres kiest voor hem als coach voor de volgende rondes. Ze neemt het onder meer op tegen zanger Ben Saunders. In de andere uitzendingen zingt Meijer onder meer duetten met Ilse DeLange (Miracle, de titelsong uit de Nederlandse speelfilm Bride Fligh) en Marco Borsato (Ik Leef Niet Meer Voor Jouw). Ze staat in de finale van The Voice met haar single Lost In Yesterday en eindigt op de vierde plaats. Saunders is de uiteindelijke winnaar. De single haalt de 36ste plek van de Nederlandse Top 40. De single Los Van De Grond is een duet met Jeroen van der Boom, geschreven door Han Kooreneef. Dit nummer bereikt de tweede plaats in de single top 100. De twee zingen het lied voor meer dan 130.000 mensen op het Museumplein bij een festival van Radio 538 en tijdens de twee concerten van Van der Boom in de Heineken Music Hall. Het duo zingt eind mei 2011 Paradise By The Dashboard Light van Meatloaf op de drie avonden van Toppers In Concert in de Amsterdam ArenA. De zangeres is in mei en juni twee weken speciale gast tijdens de theatershow Man In The Mirror, een ode aan Michael Jackson in de RAI in Amsterdam. Meijer neemt haar debuutalbum Los op in Zweden met de Zweedse producer en songschrijver Daniel Gibson (o.a. producer van Within Temptation) en schrijft mee aan de liedjes, zoals de single Schaduw. Los komt uit op 14 oktober 2011. Op de plaat staan ook bijdragen van Han Kooreneef en Martin Buitenhuis (Van Dik Hout). De zangeres tekent voor de titelsong van de politieserie Hart Tegen Hard op NET 5.

Ben Saunders Han Kooreneef Ilse DeLange Jeroen van der Boom Toppers Van Dik Hout Within Temptation

2012 - 2013

Leonie Meijer schrijft het nummer Citotoets voor Hallo Wereld, de 33ste editie van Kinderen Voor Kinderen. Niemand Als Jij (oktober 2012) is de eerste single en het openingsnummer van haar tweede album Luister Maar. Ook de liedjes op deze plaat worden voor het merendeel in Zweden geschreven samen met haar vaste producer en componist Daniel Gibson. Het nummer Scherven Van Geluk is speciaal voor de zangeres geschreven door Roel van Velzen en Nick Schilder (Nick & Simon). De twee maakten ten tijde van Meijers deelname aan The Voice Of Holland deel uit van de jury. Je Stem Alleen is een duet met Ruth Jacott en de single Wacht Tot Ik Bij Je Ben een duet met Joost Marsman (IOS). De derde single van het album is Geen Woorden Voor Jou, geschreven door Leonie Meijers samen met Gibson, Jörgen Ringqvist en Han Kooreneef.

IOS Kinderen Voor Kinderen Nick & Simon Ruth Jacott VanVelzen

Discografie Leonie Meijer

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Leonie Meijer

Audio/Video Leonie Meijer

Video Leonie Meijer

Leonie Meijer - Het Staat...
Leonie Meijer - Het Staat In De Sterren (Official Music Video)
Leonie Meijer - Hey!
Leonie  Meijer - Hey!
Leonie Meijer - Schaduw (...
Leonie Meijer - Schaduw (Official Music Video)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Leonie Meijer - Schaduw (Official Music Video)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer