Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LEX KOOPMAN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1958 - heden

Genre

country, gitaar, singer-songwriter

Online

Officiële website

Lex Koopman

Lex Koopman is een singer-songwriter uit Groningen. Op zijn soloalbums speelt hij Amerikaans georiënteerde rootsmuziek met ironische en poëtische teksten over alledaagse onderwerpen.
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar

Genoemd in de biografie van

2001   Swamp

Biografie Lex Koopman

Lex Koopman is een singer-songwriter uit Groningen. Op zijn soloalbums speelt hij Amerikaans georiënteerde rootsmuziek met ironische en poëtische teksten over alledaagse onderwerpen.

In bezetting van

De Bende Van Baflo Bill   basgitaar
Swamp   gitaar

1958 - 1998

Lex Koopman (Zuidwolde, 1958) begint zijn carrière als concertdrummer bij de locale brassband. Hij stapt over op gitaar en bekwaamt zich in de country-, rock-&-roll- en blues. In de loop van zijn muzikantenbestaan speelt hij onder meer in Lazybones, Swamp, Van De Straat, Halloween Blues Band, The Rockaways, Catfever, The Barflies, Still Going West en The Stumbleweeds.

Swamp

1999 - 2009

Koopmans eerste soloalbum Stumbling Blocks (1999) bevat akoestische luisterliedjes, met naast eigen werk ook Dead Flowers van The Rolling Stones en Comfort And Crazy van Guy Clark. Harrie Zandstra (ex-Social Security) verzorgt in enkele nummers achtergrondvocalen. In 2000 behaalt Koopman de derde plaats tijdens de finale van de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer-songwriter. Op Koopmans tweede album Plastic Jesus (2001) staan bijdragen van leden uit onder meer de bands AA & The Doctors, Swamp en The Violet Blue Flames. De liedjes op zijn derde cd The Dog Has Got No Life (2009) zijn geschreven in de periode 2003-2008 voor de Songclub in het Groningse Café Marleen. Vanaf 2008 speelt Koopman in de Noordelijke theaterzalen als bassist in de productie Mit Pazzipanten van het Groningstalige gezelschap Voorheen De Bende.

AA & The Doctors De Bende Van Baflo Bill Social Security The Violet Blue Flames

Discografie Lex Koopman

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Lex Koopman

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer