Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LICHTER LAAIE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Lichter Laaie

Periode

1995 - 2003

Genre

Nederlandstalig, pop

Lichter Laaie

Haagse Nederlandstalige rockgroep die in 1999 een bescheiden hitje heeft met het nummer Slapeloze Nachten.
Volledige biografie...

Bezetting

Kees Van Der Giessen   basgitaar
Stefan Blankestijn   gitaar
Tjaart Venema   toetsinstrumenten
Rowin Schumm   zang
Wil Boerboom   drums

Overige muzikanten

Herman Onnen   gitaar

Genoemd in de biografie van

1976   Amsterdam
1980   Peter van Asten
2000   Chabliz

Biografie Lichter Laaie

Haagse Nederlandstalige rockgroep die in 1999 een bescheiden hitje heeft met het nummer Slapeloze Nachten.

1995

Schumm, Boerboom en Blankestijn zitten sinds 1991 in de coverband The Undutchables. Schumm besluit om een demo met eigen nummers op te sturen naar platenmaatschappijen, Patio Records reageert positief en tekent de band.

1996

De eerste single van de groep, inmiddels omgedoopt tot Lichter Laaie, wordt geproduceerd door Peter van Asten en heet Als Zometeen Het Licht Uitgaat.

Peter van Asten

1997

Als Het Even Meezit, de tweede single van Lichter Laaie, is wederom geproduceerd door Van Asten.

1998

Soms Zo Weinig Woorden is de derde en laatste single voor Patio Records. Het wordt hun eerste bescheiden hitje.

1999

Lichter Laaie De groep wordt uitgebreid met gitarist Herman Onnen. De eerste single voor ABCD Records, Slapeloze Nachten, betekent in september meteen een hitje. De groep is veelvuldig op de radio te horen en ze treden op in het TV-programma Vrienden Van Amstel Live.

2000

In januari verschijnt eindelijk het debuutalbum van Lichter Laaie: Wacht Tot Het Rode Licht Gedoofd Is, Er Kan Nog Een Trein komen. Het album is opgenomen in Studio Arnold Mühren, met de inmiddels vaste producer Peter van Asten. In het kader van 'De Week Van Het Nederlandse Lied', dat in maart plaatsvindt, speelt Lichter Laaie een aantal nummers met het Metropole Orkest. Ze spelen onder andere het nummer Ik Ben Ik van Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh. Het optreden wordt uitgezonden door KRO-televisie. In het voorjaar en de zomer toert de band uitgebreid door Nederland, toch blijken de singles Je Weet Maar Nooit en Meer Half Dood Dan Levend weinig succesvol. In september komt de single Verstand uit, de tekst is een aanklacht tegen zinloos geweld. De opbrengst van de single gaat naar LOVR, de Landelijke Organisatie Veiligheid en Respect.

Boudewijn de Groot Lennaert Nijgh Metropole Orkest

2001

Het tweede album heet Zoenen Met De Koningin. De cd verschijnt in maart gevolgd door de gelijknamige single. In de zomer verlaat gitarist Herman Onnen de band om zich te concentreren op zijn werkzaamheden als docent aan het Rotterdams Conservatorium.

2002

De band doet een jaartje rustig aan. De meeste bandleden nemen van de gelegenheid gebruik andere muzikale projecten te starten.

2003

Lichter Laaie maakt in maart bekend dat de groep is opgeheven. Gitarist Herman Onnen ontmoet in het Franse Auvergne zanger Herman van Doorn, hertaalt samen met hem het oeuvre van Michel Fugain naar een hedendaags geluid en voert dat uit onder de naam HermanHerman.

hermanherman

2005

Rowin Schumm zingt samen met Jody Pijper tijdens de Haagse Beatnach op Parkpop het nummer Love's What I Want van Cashmere.

Jody Pijper

Discografie Lichter Laaie

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Lichter Laaie

Audio/Video Lichter Laaie

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer