Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LISA BORAY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1956 - heden

Genre

pop, zang

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Lisa Boray

Lisa Boray

Zangeres die zowel onder haar eigen naam optreedt en platen uitbrengt, maar ook in vele andere bands heeft gezongen, o.a. Herman Brood, Wally Tax, de Houseband en de Los Vast Band.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1979   American Gypsy
1980   Houseband
1981   Shirley
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Lisa Boray

Zangeres die zowel onder haar eigen naam optreedt en platen uitbrengt, maar ook in vele andere bands heeft gezongen, o.a. Herman Brood, Wally Tax, de Houseband en de Los Vast Band.

In bezetting van

American Gypsy   zang
Eddy Starr Singers   zang
Houseband   zang
Jody's Singers   zang
Let's Stick Together   zang

1975

Lisa Boray (Lisa Schulte Nordholt, Breda, 26 januari 1956) studeert zang aan het conservatorium. Tijdens haar studie zingt zij tevens in de bands van Herman Brood, Margriet Eshuijs en Wally Tax.

Herman Brood Margriet Eshuijs Wally Tax

1979

Boray maakt korte tijd deel uit van de Amerikaanse, maar in Nederland opererende funkband American Gypsy.

American Gypsy

1980

De Amsterdamse Houseband, oorspronkelijk de huisband van Paradiso, vraagt Boray als leadzangeres. Ook richt zij dit jaar haar eigen groep op, Boogie Down Soulsisters.

Houseband

1982

Lisa Boray zingt mee in het achtergrondkoor wanneer Bill van Dijk Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival met het nummer Jij en Ik.

Bill van Dijk

1983

Boray maakt samen met de leden van American Gypsy de LP Searchlight, die onder de naam Lisa wordt uitgebracht en de hitsingle Break it Out oplevert. Twee andere singles van deze succesvolle plaat stranden in de tipparade.

American Gypsy

1986

Samen met Ruth Jacott en Marielle Tromp schrijft Boray het Songfestival in het Belgische Knokke op haar naam.

Mariëlle Tromp Ruth Jacott

1987

Boray is zangeres in de populaire Los Vast Band van Jan Rietman.

Jan Rietman

1988

Lisa Boray zingt in mei mee in het achtergrondkoor wanneer Gerard Joling Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival in het Ierse Dublin. Met het nummer Lovers Untill The End wint Boray het Cesme Songfestival in Turkije.

Gerard Joling

1990

Onder de naam Minute by Minute zingt Boray een duet met Polle Eduard en werkt zij mee met een nieuw project van Bolland & Bolland.

Bolland & Bolland Polle Eduard

1991

Boray zingt, samen met Louis de Vries, de titelsong van de soap Goede Tijden, Slechte Tijden in. Het nummer wordt door Mercury op single uitgebracht en in maart een Top 10-hit. Ze zingt ook een duet met André Hazes op zijn album Samen. De zangeres maakt deel uit van de formatie Academy Of Modern Dance. Hun single What Is A World Without Love is de eerste release van B&B Records, het nieuw opgerichte platenlabel van Bolland & Bolland.

André Hazes Bolland & Bolland

1992

Lisa Boray doet mee aan het Nationaal Songfestival met het liedje Hartstocht op muziek van Edwin Schimscheimer en met een zelfgeschreven tekst. Ze wordt 4e met 81 punten.

Edwin Schimscheimer

1993

Samen met Ton op 't Hof schrijft Lisa Boray de hit Blijf Bij Mij van Paul de Leeuw en Ruth Jacott.

Paul de Leeuw

1995

Het nieuwe solo-album van Boray heet The Need To Be en wordt uitgebracht door BMG. Het album en de single A Blond Little Beauty Called Jazz doen echter niet zoveel, maar The Need To Be ontvangt een jaar later wel een Edison.

1999

Zonder eigen albums blijft Boray actief als zangeres. Ze is als achtergrondzangeres te horen op verschillende platen, waaronder een album van Laura Fygi. Daarnaast zit ze bij de Stichting Sena in de Kring van Musici, en vervangt ze Margriet Eshuijs in de functie van zangdocente aan het conservatorium. Boray zingt op de single Smashing die onder de naam Musica del Mundo wordt uitgebracht in het kader van het wereldkampioenschap tafeltennis in Eindhoven.

Laura Fygi Margriet Eshuijs

2003

Onder de naam Lisa Boray & Friends zingt Boray funky bewerkingen van jazz standards en pophits waarbij veel ruimte is voor improvisaties. De band bestaat naast de zangeres uit drummer Ton op 't Hof, pianist Hans Jansen en contrabassist Harry Emmery.

2005

Lisa Boray Tien jaar na haar met een Edison bekroonde album The Need To Be brengt Lisa Boray de cd Wow! uit. De plaat bevat twaalf swingende tracks, waarvan de helft door de zangeres zelf zijn geschreven. Wow! bevat bijdragen van o.a. Hans Jansen (piano), Harry Emmery (bas) en Ton op 't Hof (drums/productie) en onder meer jazzy bewerkingen van de nummers Fever, Satisfaction en Round Midnight.

2006 - 2008

Boray werkt als zangcoach en heeft onder meer Waylon onder haar hoede. De zangeres brengt samen met The Harry Emmery Band een cd uit met liedjes van de Amerikaanse zangeres Peggy Lee.

Waylon

Discografie Lisa Boray

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Lisa Boray

Audio/Video Lisa Boray

Video Lisa Boray

Lisa Boray & Louis de Vri...
Lisa Boray & Louis de Vries - Goede Tijden, Slechte Tijden (1990)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Lisa Boray & Louis de Vries - Goede Tijden, Slechte Tijden (1990)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer