Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LITTLE LOUIS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1994 - heden

Genre

Americana, cajun, rock, zigeunermuziek

Online

Officiële website

Pseudoniemen

The Little Louis Bluesband

Little Louis

In 1994 richt gitarist/zanger Louis van Empel de The Little Louis Bluesband op. Deze band speelt in 2000 onder meer op het prestigieuze Belgium Rhythm & Bluesfestival (BRBF) in Peer. Met zijn volgende band Louis! speelt hij vanaf 1999 melodieuze liedjes met naast blues ook invloeden uit folk, Americana, country, ...
Volledige biografie...

Bezetting

Louis van Empel   gitaar, zang

Overige muzikanten

Geurt Engelsman   contrabas
Aart van der Wulp   mondharmonica

Genoemd in de biografie van

2000   Smalltown Romeos

Biografie Little Louis

In 1994 richt gitarist/zanger Louis van Empel de The Little Louis Bluesband op. Deze band speelt in 2000 onder meer op het prestigieuze Belgium Rhythm & Bluesfestival (BRBF) in Peer. Met zijn volgende band Louis! speelt hij vanaf 1999 melodieuze liedjes met naast blues ook invloeden uit folk, Americana, country, latin, jazz en rock, zoals te horen op de positief ontvangen albums Compass & Chart (2000), Tales Of Liquid Desires & Shining Armours (2001) en A Close Watch (2003). Belangrijkste invloeden zijn oude bluesmeesters als Blind Willie Johnson, Son House en John Lee Hooker maar ook artiesten als Beck, Bob Dylan, Johnny Cash en Tom Waits. Samen met BJ Baartmans, Eric van Dijsseldonk en Eric De Vries vormt hij het songwritercollectief Songwriters United. In 2007 verschijnt op Inbetweens Records onder de naam Little Louis het album Speak Of The Devil met daarop zogenaamde blues noir. Het album is grotendeels door Louis van Empel zelf ingespeeld, met op een aantal tracks ondersteuning door drummer Gabriël Peeters, bassist Geurt Engelsman en Aart van der Wulp op mondharmonica. Dezelfde bezetting trekt op het eerste album onder de naam The Mighty Ya-Ya (2012) nog feller van leer.

Discografie Little Louis

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Little Louis

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer