Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LORRAINVILLE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Lorrainville in 2011

Periode

2011 - heden

Genre

Americana, Edison, singer-songwriter

Online

Officiële website

Lorrainville

Lorrainville is een gelegenheidsproject van producer Guido Aalbers. Wat begint als een grap op Facebook eindigt met een Edison voor het eerste album.
Volledige biografie...

Bezetting

Guido Aalbers   producer
Otto de Jong   drums
Peter Slager   basgitaar
Anneke van Giersbergen   zang
JanPeter Hoekstra   gitaar, zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Casper Adrien   zang

Genoemd in de biografie van

2012   Knalland

Biografie Lorrainville

Lorrainville is een gelegenheidsproject van producer Guido Aalbers. Wat begint als een grap op Facebook eindigt met een Edison voor het eerste album.

2011

Lorrainville in 2011 Begin 2011 doet Guido Aalbers via Facebook mee aan het online-spelletje Make Your Own Album Cover, ook bekend als Wikipedia Names Your Band. Uit het spelletje rollen de bandnaam Lorrainville en de albumtitel You May Never Know What Happiness Is. Binnen een paar uur tijd krijgt hij tientallen reacties van bevriende muzikanten en andere creatieve personen en ontstaat het idee het album daadwerkelijk te maken. Het project staat open voor ideeën en suggesties van de deelnemers en iedereen kan liedjes insturen tot en met 21 januari 2011. De opnamen vinden plaats in vier, gratis ter beschikking gestelde studio's in Deventer, Soest, Utrecht en Zwaagdijk. Onder de deelnemende muzikanten onder anderen Bertolf, Anneke van Giersbergen en Peter Slager (Bløf). Op 2 oktober 2011 staat het laatste liedje A Heart That Is Lost Can Not Mend op de band. Het album komt op 28 november uit via Pias en is een melancholische singer/songwriter-plaat met als referenties het rustigere werk van Ryan Adams, Elliott Smith en Ray LaMontagne.

Anneke van Giersbergen Bertolf Bløf

2012 - 2013

De registratie van het optreden in Hedon, Zwolle op 15 december 2011 verschijnt op het album Some December Evening (2012). Tijdens Edison POP 2013, op 11 februari 2013 in de Amsterdamse Heineken Music Hall, wint Lorrainville de speciale juryprijs.

2014

Lorainville krijgt een vervolg met het tweede album Desire The Reckless. Vocalen komen er van Anneke Giersbergen, Casper Adrien (Knalland, Oh, Brave Wide Eyes) en Erik Neimeijer (Bökkers, Cool Genius). Composities zijn er van onder meer Bertolf, Tommy Ebben en Dennis Kolen.

Bökkers Dennis Kolen Tommy Ebben

Discografie Lorrainville

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Lorrainville

Audio/Video Lorrainville

Video Lorrainville

Lorrainville - a heart th...
Lorrainville - a heart that is lost can not mend
Lorrainville tv opnames (...
Lorrainville tv opnames (making of)
Lorrainville: KRO Goudmij...
Lorrainville: KRO Goudmijn 25-05-2011
Vocal Meeting Lorrainvill...
Vocal Meeting Lorrainville @studio41
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Lorrainville - a heart that is lost can not mend

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer