Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LORRE LYNN TRYTTEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1958 - heden

Genre

accordeon, hedendaags, percussie, spinet, viool

Online

www.lorrelynntrytten.com

Biografie Lorre Lynn Trytten

Lorre Lynn Trytten werd op 25 december 1958 in de Verenigde Staten geboren. Opleiding Zij behaalde in 1980 cum laude de graad van Bachelor of Music aan de universiteit van Wisconsin, Madison (USA). In 1980 kwam zij naar Nederland waar zij tot 1982 gaststudente barokviool was bij Jaap Schröder aan het Sweelinck ...
Volledige biografie...

Instrumenten

accordeon, percussie, spinet, viool

Biografie Lorre Lynn Trytten

In bezetting van

Flairck   accordeon, spinet, viool
Metropole Orkest   viool
Willem Breuker Kollektief   viool

1958

Lorre Lynn Trytten werd op 25 december 1958 in de Verenigde Staten geboren.


Opleiding

Zij behaalde in 1980 cum laude de graad van Bachelor of Music aan de universiteit van Wisconsin, Madison (USA). In 1980 kwam zij naar Nederland waar zij tot 1982 gaststudente barokviool was bij Jaap Schröder aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Van 1987 tot 1992 studeerde zij aan het Utrechts Conservatorium: viool bij Viktor Liberman en Lex Korff-de Gidts en compositie bij Henk Alkema.


Activiteiten

Als violiste speelde zij bij diverse radio-orkesten, het Nederlands Balletorkest en het Paradise Regained Orchestra van Nedley Elstak, Willem Breuker Kollektief, Mondriaan Strings, het trio Salome, ensemble Flairck en het Francis B. Quartet.


Composities

De liefde voor alle soorten geïmproviseerde muziek is merkbaar zowel in haar vioolspel als in haar composities. Zij componeerde in opdracht van de Stichting Huismuziek het strijktrio Restless en in opdracht van het Fonds voor de Scheppende Toonkunst het strijktrio Bij Tijd en Wijle.

Compact discs
Feet on the Ground Mirasound 399353

2002

Viktor Liberman

Discografie Lorre Lynn Trytten

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Lorre Lynn Trytten

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer