Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LOUISIANA RADIO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Louisiana Radio

Periode

1989 - 1999

Genre

cajun, zydeco

Online

Officiële website

Louisiana Radio

Utrechtse band, die haar inspiratie put uit de rootsmuziek van de Mississippi delta.
Volledige biografie...

Bezetting

Onno Kuipers   accordeon, accordeon, zang
Rob Verheem   basgitaar, zang
Hans De Vries   gitaar, mondharmonica, producer, zang
Arthur Bont   drums, percussie, zang

Genoemd in de biografie van

1989   Arthur Bont
1999   Clemens VandeVen

Biografie Louisiana Radio

Utrechtse band, die haar inspiratie put uit de rootsmuziek van de Mississippi delta.

1989

Louisiana Radio Als afsplitsing van Homesick & The Backstabbers begint Louisiana Radio als huisband van een cajun café in Utrecht. De band speelt nog jaren daarna elke eerste maandag van de maand in dit etablissement.

Homesick & The Backstabbers

1992

De band brengt haar debuut cd Playwolf uit bij het platenlabel Music & Words. Deze cd wordt lovend ontvangen in de pers, maar wordt matig verkocht.De band speelt veel in Nederland met als hoogtepunt een optreden op het North Sea Jazz Festival.

1993

Louisiana Radio De cd Mama Roux verschijnt. Ook deze cd ontvangt lovende kritieken. In binnen- en buitenland wordt regelmatig getoerd. Louisiana Radio krijgt de naam een zinderende live band te zijn.

1994 - 1995

Om aan de vraag aan een live registratie te voldoen, brengt de band de live cd Wulf (laiv) uit, wederom bij het platenlabe Music & Words. De band toert intensief door Nederland en oogst goede kritieken. In 1995 toert de band door Frankrijk, Zwitserland, België en Duitsland.

1996

De compilatie cd Bako verschijnt. Door het Oosters getinte nummer Iranian Girl op single uit te brengen laat Louisiana Radio haar veelzijdigheid zien. De band ontvangt reacties hierop uit het Midden Oosten en wordt uitgenodigd om deel te nemen aan het International Music Festival van Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten).Daarnaast speelt Louisiana Radio veelvuldig in Nederlandse clubs en op festivals als het Bospop Festival.

1997

De studio cd Four And A Half verschijnt bij Marlstone Records. De band ontvangt wederom goede recensies en bouwt haar (inmiddels grote) schare fans uit. Van het album verschijnen de singles The Joker en Petit Zydeco.

1998

Op het nieuwe album Variomatic, dat in december uitkomt, gaat de band meer de singer/songwriter-kant op. In een kleinere bezetting doen De Vries, Bont en Kuipers akoestische optredens onder de naam Jimmy Reed Orchestra.

Jimmy Reed Orchestra

2000

Lousiana Radio kondigt aan te stoppen met optreden. Samen met Alex Siegers (ex-Nancy Works On Payday) en Toon Ekkers vormt Hans de Vries het trio Homesick & The Louisiana Men.

The Louisiana Men

2008

Arthur Bont brengt samen met gitarist Marten Scheffer (ex-Wolverlei) en drummer/percussionist en blazer Koen de Gans (o.a. van het wereldmuziekorkest Waarschuwing Voor De Scheepvaart) onder de naam Scheffer, Bont en De Gans het album Transitions uit met daarop een mix van klassiek, Ierse en Oost-Europese volksmuziek en een beetje jazz.

Arthur Bont Wolverlei

Discografie Louisiana Radio

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Louisiana Radio

Audio/Video Louisiana Radio

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer