Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LUCRETIA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Lucretia

Periode

1968 - heden

Genre

Nederlandstalig, pop

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Lucretia van der Vloot

Lucretia

Lucretia van der Vloot is een veelzijdige zangeres die zowel in het popcircuit als in de theaters actief is. Als actrice is Van der Vloot ondermeer bekend van de speelfilm en de televisieserie All Stars.
Volledige biografie...

Bezetting

Lucretia van der Vloot   zang

Overige muzikanten

Bruno Meeus   drums
Vincent Pierins   basgitaar
Rob van Zandvoort   toetsinstrumenten
Phillip Tilli   gitaar
Gregor Hamilton   toetsinstrumenten

Genoemd in de biografie van

1985   George Groot
1990   Jenny Arean
1992   Leoni Jansen
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Lucretia

Lucretia van der Vloot is een veelzijdige zangeres die zowel in het popcircuit als in de theaters actief is. Als actrice is Van der Vloot ondermeer bekend van de speelfilm en de televisieserie All Stars.

1968 - 1987

Lucretia van der Vloot wordt in 1968 geboren in Amsterdam-West en groeit op in de Van Brakelstraat. Ze wil het liefst operazangeres worden, maar op aandringen van haar vader doet ze een beroepsopleiding en gaat ze in 1982 naar de Modevakschool. In 1985 zingt Lucretia voor het eerst op klassenavonden en schoolfeesten. Haar eerste bandje is de soulformatie The Alfredo Brothers bij wie ze vanaf 1986 meezingt.

1988

Twee maanden voordat ze de Modevakschool kan afronden doet Lucretia auditie voor de Academie voor Kleinkunst. Ze wordt aangenomen.

1989 - 1993

Tijdens haar studie speelt de zangeres in diverse bandjes zoals Boogy Trap, Special Delivery Jones en Jimmy James & The Blue Flames. Met het inzingen van karaoke-banden verdient ze geld om haar studie mee te kunnen bekostigen. Lucretia zit in 1993 in hetzelfde afstudeerjaar als ondermeer Acda & de Munnik en Ellen ten Damme.

Acda en De Munnik Ellen ten Damme

1994

Na de Kleinkunstacademie maakt Lucretia deel uit van de dansvoorstelling Second Generation van choreograaf Pieter de Ruiter en componist Vincent van Warmerdam. Ze is te zien in de televisiefilm Stills (regie: Mijke de Jong) en samen met onder andere Kitty Courbois en Joop Admiraal in het stuk Klaagliederen bij Toneelgroep Amsterdam (regie: Gerardjan Rijnders). Samen met Leoni Jansen, Jeroen Kramer en Rob Wiedijk (Bob Color) verzorgt ze het kinderpopconcert Het Hart Bonkt. Daarnaast treedt ze op met haar band en doet ze sessiewerk (o.a. op het album Delilah van The Jack Of Hearts).

Jack Of Hearts Leoni Jansen The Bob Color Vincent van Warmerdam

1995 - 1996

Samen met Jenny Arean, Joost Prinsen, Kasper van Kooten en Remko Vrijdag (Vliegende Panters) speelt Lucretia in Tip Top, een voorstelling over het vooroorlogse Joodse Cabaret in Nederland. Ze is ook te zien Baby Doc Ceaucescu van theatergroep Cosmic Illusion. In 1996 doet de zangeres mee aan het Nationaal Songfestival. Haar stem is ook te horen in de jeugdfilm Mijn Franse Tante Gazeuse van Joram Lürsen en Ben Sombogaart.

Jenny Arean Joost Prinsen Kasper van Kooten Vliegende Panters

1997

In de speelfilm All Stars speelt Lucretia de vrouw van Willem (gespeeld door Thomas Acda).

1998

Lucretia wordt door Jenny Arean gevraagd om mee te doen aan een theatervoorstelling. Het uit dit programma afkomstige lied Halleluja, Amen (geschreven door Jurrian van Dongen met muziek van Martin van Dijk) krijgt de Annie M.G.Schmidt- prijs. Lucretia speelt regelmatig een bijrol in speelfilms van regisseur Eddy Terstall, allereerst als het personage Truus in de niet zo geslaagde verhalenverzameling Babylon.

Jenny Arean Jurrian van Dongen Martin van Dijk

1999

Lucretia doet ook mee aan de televisieserie van All Stars. Ze speelt tevens een rolletje in de succesvolle speelfilm De Boekverfilming van Eddy Terstall. Samen met Kasper van Kooten maakt de zangeres haar eerste, titelloze soloplaat. Het album bevat ondermeer een duet met Thomas Acda. Met de liedjes van dat album gaat ze het theater in. Lucretia maakt deel uit van Female Factory, een internationale groep zangeressen. Ze doen optredens in Nederland, Madrid en Moskou.

Kasper van Kooten

2000

She Got Game is een samenwerking met Rocq-E Harrel, Leoni Jansen en Astrid Seriese. De groep speelt bewerkingen van nummers van o.a. Sting, The Beatles, Sheryl Crow en Kate Bush. Bij het tv-programma Muziekcentrale ontmoet de zangeres voor het eerst Rick de Leeuw van de Tröckener Kecks, met wie ze later zal samenwerken. Ze speelt in de musical Home, is voor de derde maal te zien in een speelfilm van Eddy Terstall (de komedie Rent A Friend) en wordt door het Metropole orkest begeleid in het oudejaarsprogramma Samen Over De Drempel.

She Got Game

2001

Klotewijven! met Ellen Pieters is een pittige voorstelling voor, door en tegen vrouwen. De teksten zijn geschreven door ondermeer Nico van de Knaap, Peter Heerschop, Joep van Deudekom, Viggo Waas en Hans Sibbel. De liedteksten zijn afkomstig van o.a. Jeroen Kramer en Rick de Leeuw (Tröckener Kecks). Lucretia zingt het Lijsttrekkerslied voor het KRO-programma Netwerk.

Tröckener Kecks

2002

Samen met Michelle David en Rocq-E Harrell zingt Lucretia in de theatervoorstelling Big Black & Beautiful waarmee ze ook op De Parade is te zien. Ze is een van de vele actrices die meedoet aan de spraakmakende Vagina Monologen.

Big, Black & Beautiful

2003

Lucretia Het tweede soloalbum Alles Wat Telt wordt mede geproduceerd door Rick de Leeuw die ook verantwoordelijk is voor de teksten. Voormalige Kecksmuzikanten Rob van Zandvoort en Phil Tilli schrijven de muziek en maken deel uit van de begeleidingsband.

2004 - 2007

Begeleid door de muzikanten Rob van Zandvoort, Kim Soepnel en André van der Hoff gaat de zangeres in het seizoen 2004/2005 op theatertournee met het programma Alles Wat Telt. Een seizoen later maakt ze weer deel uit van Big Black and Beautiful XL, met naast Rocq-e Harrell en Michelle David ook acteur Hajo Bruins. In september 2007 gaat Lucretia's tweede soloprogramma Altijd Over Liefde in première. De nieuwe liedjes in het programma zijn speciaal geschreven door Paul de Munnik. Het gelijknamige album bevat composities en teksten van o.a. Jan Boerstoel, Rob van Zandvoort, Maarten van Roozendaal, Wouter Planteijdt en covers van o.a. Elvis Costello, Nick Cave, Amy Whitehouse en Aretha Franklin.

Maarten van Roozendaal Richard Janssen

2008

In 2008 gaat Lucretia weer met Big, Black & Beautiful langs de theaters met hun derde programma BB&B in Concert.

2010

Soulcabaret is de titel van haar derde soloprogramma, waarmee Lucretia dit jaar langs de theaters toert.

2011

Vanaf maart 2011 zit Lucretia in de cast van de theaterproductie High Heels In Concert. Samen met Jelka van Houten, Birgit en Dennis kruipt ze in de huid van herkenbare eigentijdse types in een programma over shoppen, lunchen, sauna, seks, carrière en mannen.

Birgit Dennis

2013

Lucretia is een van de zes zangeressen die meedoen aan de voorstelling Klaagliedjes van Muziektheater Hollands Diep. Klaagliedjes is een muziektheaterbewerking van de Oudtestamentische Klaagliederen, met teksten van schrijfster Judith Herzberg en muziek Boudewijn Tarenskeen. De andere zangeressen zijn Mathilde Santing, Lucia Meeuwsen, Charlotte Riedijk, Esra Dalfidan en Ekaterina Levental. Het stuk gaat op 22 november in première in het Energiehuis in Dordrecht.

Mathilde Santing

Discografie Lucretia

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Lucretia

Audio/Video Lucretia

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer