Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LUCY STEYMEL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Lucy Steymel

Periode

1953 - 2006

Genre

cello, gitaar, pop, viool, zang

Online

Officiële website

Lucy Steymel

Lucy Steymel is een van oorsprong Texaanse zangeres/celliste die op haar 23ste in Nederland terechtkomt, na eerst in Duitsland te hebben gewoond. Zij speelt enige tijd in het programma Speeltuin van Ramses Shaffy. Steymel wordt ontdekt door Harry Sacksioni met wie zij in 1977 een album maakt. Na het tweede ...
Volledige biografie...

Instrumenten

cello, gitaar, viool, zang

Overige muzikanten

Jack van Rossum   toetsinstrumenten
Harry Emmery   basgitaar
John Bukman   drums
Harry Sacksioni   gitaar

Biografie Lucy Steymel

Lucy Steymel is een van oorsprong Texaanse zangeres/celliste die op haar 23ste in Nederland terechtkomt, na eerst in Duitsland te hebben gewoond. Zij speelt enige tijd in het programma Speeltuin van Ramses Shaffy. Steymel wordt ontdekt door Harry Sacksioni met wie zij in 1977 een album maakt. Na het tweede album Goodbye To Grey treedt ze als duo op met banjospeler Hans Elzinga. Steymel neemt in 1981 deel aan het Nationale Songfestival. Ze overlijdt op 27 februari 2006.

Discografie Lucy Steymel

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Lucy Steymel

Audio/Video Lucy Steymel

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer