Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LUNA ZEGERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Genre

componist, flamenco, zang

Luna Zegers

Flamencozangeres Luna Zegers studeert in 2015 als eerste niet-Spaanse af in flamenco-zang aan het prestigieuze conservatorium ESMUC in Barcelona. Ze studeert eveneens jazz-zang aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze in 2010 cum laude haar diploma behaalt. Ze woont afwisselend in Amsterdam en Barcelona. Zegers groeit op in het Brabantse Overloon ...
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, zang

Biografie Luna Zegers

Flamencozangeres Luna Zegers studeert in 2015 als eerste niet-Spaanse af in flamenco-zang aan het prestigieuze conservatorium ESMUC in Barcelona. Ze studeert eveneens jazz-zang aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze in 2010 cum laude haar diploma behaalt. Ze woont afwisselend in Amsterdam en Barcelona. Zegers groeit op in het Brabantse Overloon in een liefdevol gezin maar verliest als jonge vrouw binnen zes jaar tijd haar vader, haar zus en haar moeder. Pas wanneer ze tijdens een studiereis naar India kennismaakt met de Spaanse flamenco-muziek, vindt ze een manier om uiting te geven aan haar grote verdriet. Begin 2017 verschijnt haar eerste album 'Entre Dos Mundos' (tussen twee werelden), waarop ze haar leven tussen Spanje en Nederland, tussen flamenco en jazz, en tussen leven en dood bezingt. De composities, teksten en arrangementen zijn van haar hand. De single ‘Cauce de Lágrimas’ uit 2018 is haar reflectie op de terroristische aanslag die Barcelona in 2017 treft en die zij voor haar ogen ziet gebeuren.

Discografie Luna Zegers

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Luna Zegers

Video Luna Zegers

Luna Zegers - Cauce de La...
Luna Zegers - Cauce de La��grimas
Luna Zegers & M��lodie Gi...
Luna Zegers & M��lodie Gimard - Entre dos mundos
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Luna Zegers & M��lodie Gimard - Entre dos mundos

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer