Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LURELEI

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1958 - 1968

Genre

cabaret

Lurelei

Toonaangevende satirische cabaretgroep, opgericht door Eric Herfst en Ben Rowold en met cabaretière Jasperina de Jong als middelpunt. Opzienbarend in de jaren zestig vanwege taboedoorbrekende onderwerpen en een provocerende presentatie. Sommige teksten leiden zelfs tot kamervragen. Het door Gerard Cox uitgevoerde liedje Arme Ouwe uit 1966 van tekstschrijver Guus Vleugel ...
Volledige biografie...

Bezetting

Guus Vleugel   tekstschrijver
Ben Rowold   cabaretier, zang
Eric Herfst   cabaretier, zang
Jasperina de Jong   cabaretier, zang

Overige muzikanten

Adèle Bloemendaal   cabaretier, zang
Rogier van Otterloo   componist, piano
Maria Lindes   cabaretier, zang
John Lanting   cabaretier, zang
Ruud Bos   componist, piano
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1962   Guus Vleugel
1963   Adèle Bloemendaal

Biografie Lurelei

Toonaangevende satirische cabaretgroep, opgericht door Eric Herfst en Ben Rowold en met cabaretière Jasperina de Jong als middelpunt. Opzienbarend in de jaren zestig vanwege taboedoorbrekende onderwerpen en een provocerende presentatie. Sommige teksten leiden zelfs tot kamervragen. Het door Gerard Cox uitgevoerde liedje Arme Ouwe uit 1966 van tekstschrijver Guus Vleugel gaat over koningin Juliana. Er volgt een proces-verbaal wegens majesteitsschennis, maar tot vervolging komt het niet.

Discografie Lurelei

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Lurelei

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer