Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LUZAZUL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Luzazul

Periode

2006 - heden

Genre

Afro-pop, akoestisch, fado, flamenco, wereldmuziek

Online

Officiële website

LuzAzul

De flamencogitaar, de karakteristieke klanken van de Wurlitzer, groovende bastonen en subtiele ritmes, plus de warme stem van de in Portugal geboren Magda Mendes vormen de basis van LuzAzul. De groep is samengebracht door de Nederlandse multi-instrumentalist Martijn Morsel.
Volledige biografie...

Bezetting

Magda Mendes   gitaar, zang
Martijn Morselt   basgitaar, producer, sampler, toetsinstrumenten
Udo Demandt   percussie

Overige muzikanten

Alain Labrie   gitaar
Emiel van Rijthoven   toetsinstrumenten
Victor Rosinha   gitaar
Roël Calister   percussie

Biografie LuzAzul

De flamencogitaar, de karakteristieke klanken van de Wurlitzer, groovende bastonen en subtiele ritmes, plus de warme stem van de in Portugal geboren Magda Mendes vormen de basis van LuzAzul. De groep is samengebracht door de Nederlandse multi-instrumentalist Martijn Morsel.

2006 - 2007

Luzazul In 2006 presenteert LuzAzul het gelijknamige debuutalbum en oogst lof in recensies in diverse media waaronder Oor, het Financieel Dagblad en het Nederlands Dagblad. LuzAzul brengt, zoals de band het zelf omschrijft, een lentefrisse mix van Portugese fado, relaxte Braziliaanse melodieën, spetterende flamenco en Afrikaanse beats. Middelpunt is het zoetgevooisde timbre van zangeres Magda Mendes. Mendes wordt omringd door een groep met een sterke livereputatie, waarin onder anderen percussionist Roël Calister, flamencogitarist Alain Labrie en multi-instrumentalist Martijn Morselt. De laatste verzorgt de arrangementen en bracht LuzAzul samen. Zwoele accenten worden geplaatst door toetsenist Emiel van Rijthoven op zijn Wurlitzer. 'Sprankelend, melodieus, gevarieerd, professioneel, enthousiast', schrijft het NRC Handelsblad over het debuut. De grote doorbraak bij het publiek volgt eind 2006: concerten in onder meer Tilburg en Amsterdam zijn uitverkocht. In 2007 staat LuzAzul op het programma van Festival Mundial te Tilburg.

2008 - 2009

LuzAzul wordt uitgenodigd om op het Dunya Festival in Rotterdam te spelen en tijdens de Nacht van de Poëzie in Vredenburg, Utrecht. In 2009 speelt toetsenist Maarten Meddens (bekend van onder meer Monsieur Dubois) mee als gastmuzikant en levert ook Enrique Firpi (bekend van Beatriz Aguiar) een bijdrage op cajón en drumstel. De groep is dat jaar onder meer te zien tijdens het Havenfestival in IJmuiden. Mendes en Calister brengen in 2009 samen met multi-instrumentalist Praful het debuutalbum van hun project Jiga Vôo uit. Jiga Vôo betekent 'grote vlucht' en staat volgens de leden voor “een ritmische, passievolle en avontuurlijke muzikale rush.” Het drietal werkt eerder al samen onder de naam At'awo. Dat klikt zo goed dat ze hun ideeën verder uitwerken; Jiga Vôo wordt geboren.

[Jiga-Vôo] Praful

2010 - 2013

Door de vele optredens is lange tijd weinig gelegenheid voor het opnemen van een volgend album. Op 27 juni 2013 presenteert LuzAzul in LantarenVenster te Rotterdam de tweede cd Canvas. De composities zijn grotendeels van Martijn Morselt en de teksten van Magda Mendes. Roël Calister levert gastbijdragen op percussie.

Discografie LuzAzul

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's LuzAzul

Audio/Video LuzAzul

Video LuzAzul

LUZAZUL Amor
LUZAZUL Amor
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
LUZAZUL Amor

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer