Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MC MIKER G

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1967 - heden

Genre

hiphop, rap, tekstschrijver, zang

Pseudoniemen

Mc Miker G

MC Miker G

MC Miker G (Lucien Witteveen) maakt deel uit van het vroege Gooise hiphopduo MC Miker G and DJ Sven, wereldberoemd vanwege hun hit Holiday Rap. De naam Miker G is een verbastering van Microphone Genius. De Nederlandse rappionier heeft vanaf 1990 een iets minder succesvolle solocarrière. Vanwege drugsgebruik raakt hij ...
Volledige biografie...

Instrumenten

rap, tekstschrijver, zang

Genoemd in de biografie van

1989   Peter Koelewijn
1990   MC Miker G and DJ Sven
1995   Ruth Jacott
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie MC Miker G

MC Miker G (Lucien Witteveen) maakt deel uit van het vroege Gooise hiphopduo MC Miker G and DJ Sven, wereldberoemd vanwege hun hit Holiday Rap. De naam Miker G is een verbastering van Microphone Genius. De Nederlandse rappionier heeft vanaf 1990 een iets minder succesvolle solocarrière. Vanwege drugsgebruik raakt hij ook enige jaren aan lager wal, totdat Extince hem in 2007 vraagt voor een gastbijdrage op diens album Toch? en MC Miker G zijn talenten ook in het Nederlands kan laten horen. Mede aangemoedigd door het televisieprogramma De Wereld Draait Door verzamelt de rapper een crew om zich heen en werkt hij in 2009 aan een nieuw album. Het digitale televisiekanaal Holland Doc 24 zendt in december 2012 de serie Wat Nu uit met korte actuele portretten van Nederlanders die ooit spraakmakende mediamomenten beleefden. In aflevering 4 volgen de documentairemakers MC Miker G die op dat moment in een project voor begeleid wonen op IJburg verblijft en van zijn methadonverslaving probeert af te komen.

In bezetting van

MC Miker G and DJ Sven   rap, zang
Toss & Turn   producer, rap, tekstschrijver

Discografie MC Miker G

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video MC Miker G

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer