Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MA RAIN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2006 - heden

Genre

singer-songwriter

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Marijn Wijnands

Ma Rain

Ma Rain is singer/songwriter Marijn Wijnands, omringd door muziekveteranen als gitarist/producer Wouter Planteijdt (Sjako!) en toetsenist Nico Brandsen. Het begin van de groep is als Wijnands en Planteijdt elkaar ontmoeten tijdens het door de VPRO georganiseerde project MOONDiVE. Na de eerste solo-cd van Marijn Wijnands (Stills, 1998) werken de twee ...
Volledige biografie...

Bezetting

Wouter Planteijdt   gitaar, producer, zang
Richard Heijerman   drums
Nico Brandsen   orgel, toetsinstrumenten
Marijn Wijnands   componist, gitaar, tekstschrijver, zang
Peter Wassenaar   basgitaar, zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

2007   Nico Brandsen
2007   Sjako!
2010   Marcel de Groot
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Ma Rain

Ma Rain is singer/songwriter Marijn Wijnands, omringd door muziekveteranen als gitarist/producer Wouter Planteijdt (Sjako!) en toetsenist Nico Brandsen. Het begin van de groep is als Wijnands en Planteijdt elkaar ontmoeten tijdens het door de VPRO georganiseerde project MOONDiVE. Na de eerste solo-cd van Marijn Wijnands (Stills, 1998) werken de twee op diverse locaties aan nieuw materiaal met hulp van gastmuzikanten René van Barneveld (o.a. Urban Dance Squad), Roel Spanjers en Thijs Vermeulen (Sjako!). In eerste instantie speelt de band onder de naam Monsoon, maar omdat er al een gelijknamige Belgische band bestaat wordt de naam veranderd in Ma Rain. De albums Harbour (2007) en Paper Wall (2008) bevatten ingetogen liedjes die verwantschap vertonen met het werk van o.a. Lucinda Williams. Als het album Glory Runner (2011) verschijnt, hebben de muzikanten Janos Koolen en Marcel de Groot zich bij de band gevoegd. Het nummer Gather At The Creek is opgedragen aan de Ierse singer/songwriter Luka Bloom.

Discografie Ma Rain

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Ma Rain

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer