Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MAYAN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

MaYaN in 2011

Periode

2010 - heden

Genre

metal

Online

Officiële website
YouTube

MaYaN

MaYaN is een metalband, ontstaan uit sessies van gitarst Mark Jansen (Epica) samen met gitarist Sander Gommans en toetsenist Jack Driessen uit After Forever. Met Frank Schiphorst (o.a. Symmetry) als vervanger van Gommans wordt de supergroep aangevuld door Jeroen Paul Thesseling (Pestilence, Obscura) op zessnarige fretloze bas, gitarist Isaac Delahaye ...
Volledige biografie...

Bezetting

Mark Jansen   vocalen
Jack Driessen   toetsinstrumenten, vocalen
Frank Schiphorst   gitaar
Isaac Delahaye   gitaar
Ariën van Weesenbeek   drums, vocalen
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Jeroen Paul Thesseling   basgitaar
Sander Gommans   gitaar

Genoemd in de biografie van

2010   Epica

Concerten & Festivals

i.s.m. Podiuminfo / Festivalinfo

30-9-22, Metropool Enschede, Enschede
1-10-22, Effenaar, Eindhoven

Biografie MaYaN

MaYaN is een metalband, ontstaan uit sessies van gitarst Mark Jansen (Epica) samen met gitarist Sander Gommans en toetsenist Jack Driessen uit After Forever. Met Frank Schiphorst (o.a. Symmetry) als vervanger van Gommans wordt de supergroep aangevuld door Jeroen Paul Thesseling (Pestilence, Obscura) op zessnarige fretloze bas, gitarist Isaac Delahaye (God Dethroned, Epica) en drummer Ariën van Weesenbeek (God Dethroned, Epica). Voor het label Nuclear Blast neemt MaYaN eind 2010 en begin 2011 het eerste album op. De muziek is een mengeling van death metal, black metal en progressieve metal, gecombineerd met orkestrale arrangementen. Voordat de eerste plaat Quarterpast in mei 2011 verschijnt, verlaat Thesseling de band, omdat hij het te druk heeft met zijn andere bands, en neemt Rob van der Loo (ex-Delain) zijn plaats over. November 2011 staat in het teken van een Zuid-Amerikaanse tournee door Columbia, Costa Rica, Guatemala, Mexico, Chili, Argentinië en Brazilië.

Discografie MaYaN

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's MaYaN

Audio/Video MaYaN

Video MaYaN

Mayan interview - Mark Ja...
Mayan interview - Mark Jansen (part 3)
Mayan interview - Mark Ja...
Mayan interview - Mark Jansen (part 2)
Mayan interview - Mark Ja...
Mayan interview - Mark Jansen (part 1)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Mayan interview - Mark Jansen (part 1)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer