Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MAALSTROOM

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Maalstroom in 2008

Periode

1999 - heden

Genre

folk, pop/rock

Maalstroom

Het Keltische folkkwartet Maalstroom wordt opgericht door klarinettist Michel Duijves (Jewish Musicband, Mind The Midgie, Bite The Gnatze). Naast gitarist Paul Pallesen (Bite The Gnatze, The Astronotes, Drie Hoog Achter) en accordeonist Peter van Os maakt ook de Ierse fluitist Brian Finnegan deel uit van de eerste bezetting van de ...
Volledige biografie...

Bezetting

Gilles Rullmann   viool
Paul Pallesen   bouzouki, gitaar
Michel Duijves   basklarinet, klarinet, tin whistle
Job Cornelissen   percussie

Overige muzikanten

Wim Poesen   doedelzak, fluit
Brian Finnegan   fluit
Peter van Os   accordeon

Biografie Maalstroom

Het Keltische folkkwartet Maalstroom wordt opgericht door klarinettist Michel Duijves (Jewish Musicband, Mind The Midgie, Bite The Gnatze). Naast gitarist Paul Pallesen (Bite The Gnatze, The Astronotes, Drie Hoog Achter) en accordeonist Peter van Os maakt ook de Ierse fluitist Brian Finnegan deel uit van de eerste bezetting van de groep. Na het debuutalbum Face In The Water (2000) wordt Finnegans plaats ingenomen door de Vlaming Wim Poesen die naast de fluit ook doedelzak speelt. Na het tweede album From The Wood (2004) voegt violist Gilles Rullmann (o.a. Janos & Gilles, Tjane) zich bij de band. Naast reguliere optredens speelt de band op Nederlandse festivals als Irish Fundraising, Sterren Festival, DoeDans, Tsjoch Festival en Elastiek Festival. In juli 2006 staat Maalstroom op het Belgische folkfestival Gooikoorts. Wim Poesen verlaat de groep in 2007. Maalstroom gaat in 2007 en 2008 op tournee door Groot-Brittannië en staat op het wereldmuziekfestival Musicport 08 in Bridlington. De cd Meet (2010) is een samenwerking met de Britse folkdiva Jo Freya en is opgenomen in de studio van Philipe Masure te Antwerpen. Met Freya doet Maalstroom optredens op onder meer Folkwoods 2009 in Eindhoven, het Britse Musicport 09 en een tournee in 2010.

Discografie Maalstroom

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Maalstroom

Audio/Video Maalstroom

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer