Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MAD'HOUSE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2001 - 2003

Genre

coverbands, Eurohouse

Mad'House

Mad'House is een producerscollectief dat bestaat uit producer Nico Verrips (o.a. Selena), de van oorsprong Turkse zangeres Buse en de mensen achter Klubbheads.
Volledige biografie...

Bezetting

Buse Unlu   zang
Addy Van Der Zwan   producer
Jan Voerman   producer
Nico Verrips   producer
Koen Groeneveld   producer

Biografie Mad'House

Mad'House is een producerscollectief dat bestaat uit producer Nico Verrips (o.a. Selena), de van oorsprong Turkse zangeres Buse en de mensen achter Klubbheads.

2001 - 2003

Mad'House scoort in 2002 een gigantische internationale hit met hun versie van Madonna's Like A Prayer, oorspronkelijk bewerkt door het Franse duo Bambi Mukendi en Stephane Durand. Na de Madonnacovers Holiday en Like A Virgin, het album Absolutely Mad (met in totaal maar liefst tien Madonnacovers), bijna honderd optredens in Europa en de Verenigde Staten (in 2002) en een tournee door Colombia, Hongarije en Libanon (zomer 2003) stopt de samenwerking in november 2003. Mad'House heeft dan wereldwijd meer dan vier miljoen platen verkocht. Zangeres Buse start een solocarrière met de single Love 2 Nite, een bewerking van een hit van de Canadese act Lime.

Discografie Mad'House

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Mad'House

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer