Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MADLOT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1998 - heden

Genre

folk, wereldmuziek

Online

Officiële website

Madlot

Madlot is een groep uit Wageningen die volksmuziek uit Nederland speelt maar ook polka's, walsen en tarantella's. Zij hebben zich vernoemd naar een oude Nederlandse dans in 6/8ste maat die populair was in de 19e eeuw. Madlot speelt vooral instrumentale muziek maar ook soms een traditioneel lied in het Nederlands.
Volledige biografie...

Bezetting

Judica Lookman   trekzak
Bert Lotz   doedelzak
Roald Keuning   draailier
Ariëtte Zuidhoff   zang

Overige muzikanten

Rolf Groeneveld   viool
Marianne Heselmans   viool
Peter Koene   gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

1992   Peter Koene

Biografie Madlot

Madlot is een groep uit Wageningen die volksmuziek uit Nederland speelt maar ook polka's, walsen en tarantella's. Zij hebben zich vernoemd naar een oude Nederlandse dans in 6/8ste maat die populair was in de 19e eeuw. Madlot speelt vooral instrumentale muziek maar ook soms een traditioneel lied in het Nederlands. Ze spelen vaak op zogenaamde balfolk-feesten.

Discografie Madlot

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Madlot

Audio/Video Madlot

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer