Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MAGIC FISH

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Magic Fish

Periode

1989 - heden

Genre

progressieve rock, rock

Magic Fish

Magic Fish is een alternatieve rockband uit de Achterhoek.
Volledige biografie...

Bezetting

Colin Janssen   drums
Rocco Ostermann   gitaar, zang
Marc Tangelder   gitaar
Charlotte Bekken   percussie
Jan-Willem Bosvelt   basgitaar

Overige muzikanten

Rick Reyntjes   drums, percussie

Biografie Magic Fish

Magic Fish is een alternatieve rockband uit de Achterhoek.

1989

Magic Fish wordt opgericht in het Achterhoekse Dinxperlo. Naast Rocco Ostermann (zang, gitaar) hebben Jan-Willem Bosvelt (bas) en Rick Reyntjes (drums) zitting in de band.

1992

Magic Fish wint de Gesel van Gelderland en speelt zich zo in de kijker.

1993 - 1994

Rocco Ostermann wordt tot beste gitarist uitgeroepen tijdens de Grote Prijs Van Nederland 1993. Zo weet Magic Fish de interesse van verschillende platenmaatschappijen te wekken. Aanvankelijk wordt de debuut-cd Absolutely Free op het platenlabel Roq uitgebracht, maar kort daarna gaat deze over de kop. Platenmaatschappij Top Hole geeft de groep een tweede kans. De overstap komt precies op tijd om een nummer te leveren voor de overzichts-cd die het label ter gelegenheid van het 13-jarig bestaan uitbrengt. De muziek van Magic Fish, die herinneringen oproept aan The Visitor, wordt door hen zelf omschreven als kameleonrock, vanwege het streven naar een veelkleurig geluid.

1995

Magic Fish Bassist Jan-Willem Bosvelt maakt plaats voor Eric Schut. Met producer Peter van Vliet worden een aantal nummers in de studio opgenomen die moeten leiden tot de tweede cd. Door interne strubbelingen komt het echter slechts tot de uitgave van de single Can You See Me.

1996

Magic Fish Jan-Willem Bosvelt keert terug bij Magic Fish en vervangt de opgestapte Eric Schut. Daarnaast bezet Colin Janssen de lege plek achter het drumstel die Rick Reyntjes heeft achtergelaten. Tevens wordt de groep uitgebreid met tweede gitarist Marc Tangelder en percussionist Roy Klein Entink. De release van de tweede cd laat nog op zich wachten.

1998

Magic Fish verschijnt met een videoclip van het nummer Shootin' Video's als voorbode van de tweede cd It's In My Blood, een cd die al in 1995 had uit moeten komen maar vanwege vele bezettingswisselingen telkens is uitgesteld. Percussionist Roy Klein Entink is inmiddels vervangen door Bekken (Miss Charly B). Ook op It's In My Blood is er weer een muzikale stampot te horen, variërend van experimenteel en romantisch tot symfonisch.

1999

In opdracht van het Pakhuus in Silvolde schrijft Magic Fish drie nummers die tezamen met een twintig minuten durende compositie van Jeroen van Dijk in januari 2000 worden uitgevoerd door de band en het orkest van de Muziekschool Doetinchem.

2013

Rocco Ostermann, Rick Reyntjes en Jan-Willem Bosvelt komen weer bij elkaar voor een reünieoptreden op 30 maart in de DRU Cultuurfabriek te Ulft.

Discografie Magic Fish

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Magic Fish

Audio/Video Magic Fish

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer