Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MAI TAI

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1983 - heden

Genre

disco, meidengroepen, soul

Online

Facebook
Officiële website

Mai Tai

Meidentrio uit Utrecht die in de jaren '80 een aantal grote disco-soulhits weet te scoren.
Volledige biografie...

Bezetting

BYentl   zang
Jetty Weels   zang
Carolien De Windt   zang

Overige muzikanten

Lisa Noya   zang
Mildred Douglas   zang
Karin Nági   zang

Genoemd in de biografie van

1973   Eddy Hilberts
1980   John van Katwijk
1981   Fruitcake
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Mai Tai

Meidentrio uit Utrecht die in de jaren '80 een aantal grote disco-soulhits weet te scoren.

1983

Het driekoppig meidengezelschap Mai Tai ontstaat wanneer Surinaamse zangeres Jetty Weels door producer Jochem Fluitsma gevraagd wordt het nummer Keep On Dancin' in te zingen. Omdat het geluid op de plaat met één zangeres wat iel klinkt, zoekt de in Utrecht wonende Weels versterking bij haar twee Antilliaanse vriendinnen Mildred Douglas en Carolien de Windt. Alledrie hebben ze inmiddels een carriere als achtergrondzangeres achter de rug. Jetty Weels zong achtereenvolgens in de Rotterdamse soulformatie The Free, Rockaway Boulevard, American Gypsy, Streetlight en in het Utrechtse sociaal-geëngageerde Braak. Carolien de Windt zong bij Fruitcake en Precious Wilson. Mildred Douglas deed het met Hans Dulfer, Fruitcake, Rockaway Boulevard en Daniel Sahuleka. In oktober verschijnt de single Keep On Dancin', maar wordt geen groot succes.

American Gypsy Braak Fruitcake Jochem Fluitsma Rockaway Boulevard The Free

1984

In de zomer verschijnt de single What Goes On, die een marginale hit wordt. Ook de opvolger Body And Soul in oktober brengt geen groot succes. Toch weet Mai Tai een eigen plekje te veroveren binnen de Nederlandse popscene. Het stijlvolle funky geluid klinkt erg Amerikaans en refereert aan hooggewaardeerde disco-groepen als Chic.

1985

In januari maakt de ballad Am I Losing You Forever veel indruk. Het debuutalbum Mai Tai verschijnt in maart, geschreven en geproduceerd door het producer-, componisten- en tekstschrijversduo Jochem Fluitsma en Eric van Tijn. Het album levert de groep een Zilveren Harp en een Edison op. Het van het debuutalbum getrokken funk-nummer History wordt in mei een grote hit. Ook in Engeland en in de VS doet de plaat het erg goed en History wordt goud. Als de dames hun eerste elpee opnemen, komen ze in de studio Frank Boeijen tegen. Hij was dermate onder de indruk van de vocale prestaties van het drietal, dat hij Mai Tai vraagt de koortjes in te zingen van zijn toekomstige klassieker Kronenburg Park.

Fluitsma & Van Tijn

1986

Het tweede album 1 Touch 2 Much verschijnt, waarvan de singles Female Intuition en Turn Your Love Around in de top tien belanden. De titeltrack, 1 Touch 2 Much, bereikt de tipparade.

1987

Het derde album Cool Is The Rule verschijnt. Het succes van de singles valt enigzins tegen. Bet That's What You Say en Fight Fire With Fire blijven steken in de laagste regionen van de hitlijst.

1988

De compilatie Best verschijnt.

1989

Na tegenvallende commerciële successen krijgen de solokriebels de overhand. Begin januari verlaat Mildred Douglas Mai Tai en een vervangster wordt gevonden in Karin Nági. In de loop van het jaar ruilt ook Jetty Weels de groep om voor een solo-carrière onder de naam Oscare. Mai Tai verliest haar levensvatbaarheid.

Oscare

1990

In juni verschijnt de soloplaat van Mildred Douglas die is opgenomen in San Diego (VS) en geproduceerd is door Alphonso Johnson van de band Santana. Het funk-geluid is merendeels vervangen door ballads. Het nummer Back To Curacao is geschreven door de broer van Mildred, Frankie Douglas.

1994

Mai Tai wordt heropgericht en de single It's Not Over wordt uitgebracht. Lisa Noya heeft de plaats ingenomen van lead-zangeres Mildred Douglas en Jetty Weels is teruggekeerd van haar solo-uitstap.

1995

Inhakend op de populariteit van R&B, wordt History in Engeland opnieuw uitgebracht en bereikt de top tien van de UK-dance charts. In Nederland verschijnt Are You For Real. De cd-maxi is gemixt door houseproducer G-Man.

1996

De R&B-single Afrodisiac vindt enig succes in Frankrijk en Scandinavië.

2002

Mai Tai spelen enkele van hun hits tijdens The Reflex Of The 80's, een avond in Ahoy' georganiseerd door omroepvereniging BNN op 31 mei in Ahoy'.

2004

In een gewijzigde bezetting (met naast Jetty Weels en Carolien de Windt ook zangeres Marjorie Lammerts) doet Mai Tai op 12 februari met het liedje Bring Back The Music (geschreven door Han Epskamp) mee aan de vierde voorronde van het Nationaal Songfestival.

2005

De zomersingle Don't Forget To Live is geproduceerd door Almighty en geschreven door Han Epskamp. Vlak voor de winter komt de single Don't Be Afraid uit.

2007

Naar aanleiding van het winnen van een weddenschap kan koningshuisfan Johan Vlemmix met Mai Tai de studio in voor een Nederlandstalige carnavalsversie van de hit Female Intuition. De single Vrouwelijke Intuïtie verschijnt in februari onder de naam Vlemmix & Mai Tai. Het trio schenkt de opbrengst van hun Braziliaans getinte zomersingle 100% Vocé/100% Van Jou aan de Nederlandse stichting Help Mij Leven die straatkinderen in Brazilië ondersteunt. Het nummer wordt zowel in het Nederlands als in het Portugees uitgebracht. Het album Onder Voorbehoud (november) is geheel Nederlandstalig. Naast nieuw materiaal staan er ook enkele covers op zoals Iedereen Is Van De Wereld, Stil In Mij en Kronenburg Park. Een gelimiteerde uitgave van het album bevat een bonus-dvd met daarop veertien videoclips van de nieuwe albumtracks. De eerste single Bijna is een nummer van Eddy Zoëy.

Eddy Zoëy

2010

Van Aisha, dochter van Jetty Weels, verschijnt in het najaar de eerste EP I Am Aisha.

I Am Aisha

2013

Mai Tai bestaat nu naast Jetty Weels uit voormalig groepslid Karin Nagi en Eve L'Kay. Een van de optredens is op 21 juni op het Midzomergracht Festival in Utrecht.

Discografie Mai Tai

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Mai Tai

Audio/Video Mai Tai

Video Mai Tai

Mai Tai - Don't forget to...
Mai Tai - Don't forget to live (Almighty Radio Mix)
Mai Tai - Bring back the ...
Mai Tai - Bring back the music
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Mai Tai - Bring back the music

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer