Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MAIDEN UNITED

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Mind The Acoustic Pieces

Periode

2006 - heden

Genre

akoestisch, coverbands, hardrock

Online

Officiƫle website

Maiden uniteD

Maiden uniteD is een akoestische tribute band voor de Britse hardrockgroep Iron Maiden. Het project start naar aanleiding van een Nederlandse fanclubdag van Iron Maiden en is een initiatief van Joey Bruers, bassist in de Maiden-coverband Up The Irons. Wat begint als eenmalig project leidt tot meer optredens en het ...
Volledige biografie...

Bezetting

Joey Bruers   basgitaar
Ruud Jolie   gitaar
Damian Wilson   zang
Mike Coolen   drums
Marco Kuypers   toetsinstrumenten

Overige muzikanten

Anneke van Giersbergen   zang

Concerten & Festivals

i.s.m. Podiuminfo / Festivalinfo

17-12-21, Oefenbunker, Landgraaf
12-3-22, Het Bolwerk, Sneek
6-10-22, Metropool, Hengelo

Biografie Maiden uniteD

Maiden uniteD is een akoestische tribute band voor de Britse hardrockgroep Iron Maiden. Het project start naar aanleiding van een Nederlandse fanclubdag van Iron Maiden en is een initiatief van Joey Bruers, bassist in de Maiden-coverband Up The Irons. Wat begint als eenmalig project leidt tot meer optredens en het album Mind The Acoustic Pieces (2010), een akoestische versie van Piece Of Mind uit 1983 met nieuwe arrangementen en gespeeld met een band die naast Bruers bestaat uit drummer Mike Coolen en toetsenist Marco Kuypers (Cloudmachine), gitarist Ruud Jolie (Within Temptation), zanger Damian Wilson (o.a. Threshold en Star One) en zangeres Anneke van Giersbergen (Agua de Annique). Het album wordt gevolgd door een Europese tournee in 2010-2011 met onder meer optredens op de festivals Paaspop, Wacken Open Air en het Britse Download. Op het tweede album Across The Seventh Sea (2012) zijn de vocale gastbijdragen van zanger Perttu Kivilaakso uit de Finse band Apocalyptica. Op de plaat staan onder meer akoestische arrangementen van Iron Maiden-klassiekers 2 Minutes To Midnight, Children Of The Damned en Wasted Years.

Discografie Maiden uniteD

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Maiden uniteD

Audio/Video Maiden uniteD

Video Maiden uniteD

Maiden uniteD - Album Tra...
Maiden uniteD - Album Trailer - Across The Seventh Sea
Maiden uniteD - Children ...
Maiden uniteD - Children of the Damned  (acoustic) - Live in Wakefield, UK -
To Tame a Land - Maiden u...
To Tame a Land - Maiden uniteD (acoustic tribute feat. Damian Wilson and Anneke van Giersbergen)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
To Tame a Land - Maiden uniteD (acoustic tribute feat. Damian Wilson and Anneke van Giersbergen)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer