Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MARCEL BAARS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1956 - heden

Genre

hedendaags

Biografie Marcel Baars

Marcel Baars werd geboren op 4 augustus 1956 te Limmen. OpleidingActiviteiten Marcel Baars is docent hobo, dirigent, repetitor en arrangeur. Sinds oktober 1996 runt hij de muziekuitgeverij Nieuwe Lente Muziekuitgaven / Red Frog Music. Als muziekcopiïst werkt hij al jaren freelance voor diverse grote muziekuitgevers in Nederland. Composities Sinds 1985 ontvangt Marcel Baars diverse ...
Volledige biografie...

Biografie Marcel Baars

1956

Marcel Baars werd geboren op 4 augustus 1956 te Limmen.


OpleidingActiviteiten

Marcel Baars is docent hobo, dirigent, repetitor en arrangeur. Sinds oktober 1996 runt hij de muziekuitgeverij Nieuwe Lente Muziekuitgaven / Red Frog Music. Als muziekcopiïst werkt hij al jaren freelance voor diverse grote muziekuitgevers in Nederland.


Composities

Sinds 1985 ontvangt Marcel Baars diverse eervolle vermeldingen op nationale en internationale compositiewedstrijden, opdrachten van de Conservatoria van Leeuwarden en Alkmaar, de muziekschool Texel, het Frysk Fanfare Festival, het Zaans Blazers Ensemble, diverse koren, harmonie- en fanfareorkesten, ensembles en solisten en van het Nederlands Instituut voor de Blaasmuziek. Eind 1999 ging in Heemskerk zijn compositie voor muziektheater Het Portret in première tijdens de afsluiting van het Maerten-van-Heemskerk-jaar. In februari 2000 was Little Suite het onderwerp van studie tijdens de landelijke muziekdag voor jeugdsymfonieorkesten in De Doelen in Rotterdam. Een 100-tal composities en arrangementen, voornamelijk voor harmonie en fanfare, zijn uitgegeven bij uitgevers in binnen- en buitenland.


Prijzen

In 1984 trad Marcel Baars als componist voor het eerst in de publiciteit toen hij de eerste prijs behaalde van Het Groningen Manifest met de compositie Aria en dans "Regelmaat is ook niet alles" voor harmonieorkest. In 1987 won hij de eerste prijs in een internationale prijsvraag in België met een compositie voor fanfare Karel Verbruggen fantasie. In 1988 ontving hij een eerste prijs in een wedstrijd van de Koninklijke Toonkunstenaars Vereniging met Drie octo stukjes voor fluit, viool, cello en piano en kreeg hij ook prijzen bij een wedstrijd van het Kempisch Jeugd Fanfare orkest met Eerste modale suite en Sinfonietta.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Marcel Baars

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer