Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MARCEL THEUNISSEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Genre

house, producer, producers

Pseudoniemen

2MC, A.S.A.P., Central Seven, Cheeseheads, Da Cloot, DJ C7, Frequence, Marcel Dee, One, The Bronx

Marcel Theunissen

Geïnspireerd door Ben Liebrand maakt Eindhovenaar Marcel Theunissen op zijn vijftiende zijn eerste megamix. De mix is te horen op de nationale radio. Hij draait platen in de locale discotheek waar hij Eeg van Kruijsdijk ontmoet. Hun gezamenlijk geproduceerde single Let The Base Kick (1991) wordt onder de naam Egma ...
Volledige biografie...

Instrumenten

producer

Genoemd in de biografie van

1996   Egma

Biografie Marcel Theunissen

Geïnspireerd door Ben Liebrand maakt Eindhovenaar Marcel Theunissen op zijn vijftiende zijn eerste megamix. De mix is te horen op de nationale radio. Hij draait platen in de locale discotheek waar hij Eeg van Kruijsdijk ontmoet. Hun gezamenlijk geproduceerde single Let The Base Kick (1991) wordt onder de naam Egma een hit in de clubs en hun single Never Gonna Loose Your Love staat in Frankrijk maar liefst 10 weken op de eerste plaats.. Voor Arcade maakt het duo enkele megamixen. Na Egma produceert Theunissen platen in verschillende bezettingen: 2MC (met Theo Nabuurs en Martijn de Vries), A.S.A.P. (met Martijn de Vries en Michel Diederiks), Central Seven en The Bronx (met De Vries, Diederiks en Patrick de Schrevel), Cheeseheads, Da Cloot, DJ C7, Frequence en One. Sinds 2000 is hij 'general manager' van Patriott Records te Eersel, een label opgericht samen met Theo Nabuurs (Mental Theo).

In bezetting van

Egma   producer

Discografie Marcel Theunissen

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Marcel Theunissen

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer