Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MARCUS OLGERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1974 - heden

Genre

arrangeur, componist, instrumentaal, jazz, piano, producer, sessiemuzikanten, toetsinstrumenten

Online

Officiële website

Marcus Olgers

Marcus Olgers is een pianist en componist, actief in de pop-, de jazz- en de theaterwereld.
Volledige biografie...

Instrumenten

arrangeur, componist, piano, producer, toetsinstrumenten

Biografie Marcus Olgers

Marcus Olgers is een pianist en componist, actief in de pop-, de jazz- en de theaterwereld.

In bezetting van

Do   piano
Loïs Lane   toetsinstrumenten

1995 - 2008

Marcus Olgers (Groningen, 9 augustus 1974) is na zijn studie piano jazz/lichte muziek aan het Conservatorium Amsterdam (1995-1999) en een zomerstudie aan het Berklee College Of Music (1996) sessiemuzikant en begeleider van diverse artiesten uit de pop- en jazzmuziek, waaronder Karin Bloemen, Edsilia Rombley, Ten Sharp, Benjamin Herman, Edwin Evers, Marlayne, Ilse DeLange, Charlie Dée, Ricky Koole, Nurlaila, Xander de Buisonjé, Boris, Guus Meeuwis, Rob de Nijs, Kasper van Kooten, Ellen ten Damme en Tineke Postma. Hij is vaste begeleider bij Loïs Lane (vanaf 2002) en zangeres Do (vanaf 2005) en als arrangeur, medecomponist en producer betrokken bij het album Green (2004) van Sarah Fairfield (de artiestennaam van singer/songwriter Anneloes Verveld). Als muzikaal begeleider en als solist is hij het zien op diverse festivals (o.a. North Sea Jazz, EBU Jazz in Tsjechië in 1999 en Dance Valley), te horen op de radio (o.a. AVRO Opium, Met Het Oog Op Morgen, Evers Staat Op) en te zien op televisie (o.a. Barend en Van Dorp, Top Of The Pops, Jensen, Vrienden Van Amstel Live). Olgers is ook betrokken bij de opera Rosa - A Horse Drama van Louis Andriessen (1998) en theaterproducties (Noord Nederlands Toneel, She Got Game 3 en Vive Le Voyeur op de Parade). In de periode 2003-2004 is de pianist interim docent aan de Hogeschool voor muziek en dans te Rotterdam en in 2007 is hij gastdocent op conservatoria in Alkmaar, Enschede en Groningen. Vanuit zijn eigen studio Goldbegsound in Amsterdam produceert hij muziek voor televisie, bedrijfsfilms en reclame. In april 2007 brengt Marcus Olgers zijn instrumentale soloalbum Hiding In The Hinterland uit met daarop een combinatie van jazz en elektronica. Hij levert in 2008 bijdragen op het album Kamers Van M'n Hart van het Volendamse trio 3js.

3js Benjamin Herman Boris Charlie Dée Do Edsilia Rombley Edwin Evers Ellen ten Damme Guus Meeuwis Ilse DeLange Karin Bloemen Kasper van Kooten Loïs Lane Marlayne Nurlaila Rob de Nijs Ten Sharp Xander de Buisonjé

Discografie Marcus Olgers

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Marcus Olgers

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer