Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MARGRIET SJOERDSMA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Margriet Sjoerdsma in 2011

Periode

05-10-1983 - heden

Genre

easy listening, jazz, singer-songwriter, zang

Online

Officiële website

Margriet Sjoerdsma

Margriet Sjoerdsma (Sittard, 5 oktober 1983) studeert jazz op het conservatorium, maar laat zich ook inspireren door singer-songwriters als Jeff Buckley, Sheryl Crow en Joni Mitchell. Op haar eerste twee albums With The Whisper Of A Morning (2006) en Bloom (2008) zijn vooral jazzinvloeden te horen in de traditie van ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Biografie Margriet Sjoerdsma

Margriet Sjoerdsma (Sittard, 5 oktober 1983) studeert jazz op het conservatorium, maar laat zich ook inspireren door singer-songwriters als Jeff Buckley, Sheryl Crow en Joni Mitchell. Op haar eerste twee albums With The Whisper Of A Morning (2006) en Bloom (2008) zijn vooral jazzinvloeden te horen in de traditie van andere Nederlandse acts als Room Eleven en Wouter Hamel. Dankzij haar vaste pianist en componist Dimitar Bodurov staat de piano centraal in de begeleiding. Naar aanleiding van goede reacties op de cd's staat de zangeres onder meer op North Sea Jazz, The Hague Jazz, in het Concertgebouw en de Kleine Komedie. Het blad Elle kroont haar in 2009 tot meest veelbelovende zangeres. Sjoerdsma is te gast bij radioprogramma's als Opium, Cappuccino, Tros Muziekcafé en bij 3FM. Ze gaat op tournee in het buitenland met optredens in onder meer Bulgarije (Smolyan Jazz Festival en Varna Summer International Jazz Festival), Kroatië (Bale Jazz) en Zuid-Korea. In 2012 doet ze in Nederland een theatertournee. Op het derde album Drawing Circles is haar voorliefde voor singer-songwriters terug te horen en speelt gitaar een belangrijke rol. De liedjes op de plaat heeft ze zelf geschreven in samenwerking met Louk Boudesteijn, Maarten van Damme, JanPeter Hoekstra en Martijn van Agt. Naar aanleiding van het boek Behind The Rainbow, de Engelse biografie van Rotterdammer Johan Bakker over de Amerikaanse zangeres Eva Cassidy (1963-1996), doet Margriet Sjoerdsma vanaf september 2012 enkele optredens met A Tribute To Eva Cassidy, onder meer begeleid door Eva's broer Dan Cassidy.

Discografie Margriet Sjoerdsma

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Margriet Sjoerdsma

Audio/Video Margriet Sjoerdsma

Video Margriet Sjoerdsma

Margriet Sjoerdsma: Tribu...
Margriet Sjoerdsma: Tribute to Eva Cassidy ft. Dan Cassidy (official trailer)
Margriet Sjoerdsma Live a...
Margriet Sjoerdsma Live at Concertgebouw, Amsterdam
Margriet Sjoerdsma - Time...
Margriet Sjoerdsma - Time will tell (Live @ 3FM)
Let it all out - Margriet...
Let it all out - Margriet Sjoerdsma
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Margriet Sjoerdsma Live at Concertgebouw, Amsterdam

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer