Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MARIKE JAGER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Marike Jager

Periode

1979 - heden

Genre

gitaar, Grote Prijs van Nederland, piano, singer-songwriter, zang

Online

Officiële website

Marike Jager

Marike Jager is een singer/songwriter uit Maastricht die is geïnspireerd door het werk van o.a. Carole King, Joni Mitchell en The Beatles. Ze wint in 2003 de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer/songwriter en brengt in 2006 haar debuutalbum The Beauty Around uit.
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar, piano, zang

Overige muzikanten

Ipo van Drooge   drums
Haye Jellema   drums
Henk Jan Heuvelink   basgitaar, orgel, piano
Nicky Hustinx   drums
Arthur ten Cate   gitaar

Genoemd in de biografie van

2004   Incense
2007   Lebbis & Jansen
2009   Anneke van Giersbergen
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Marike Jager

Marike Jager is een singer/songwriter uit Maastricht die is geïnspireerd door het werk van o.a. Carole King, Joni Mitchell en The Beatles. Ze wint in 2003 de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer/songwriter en brengt in 2006 haar debuutalbum The Beauty Around uit.

2000 - 2002

Marike Jager (1979) groeit op in Leusden. Ze trekt in 2000 als backpacker door Afrika, Azië, Australië en Nieuw-Zeeland en leert zichzelf tijdens het reizen gitaarspelen. In Zuid-Afrika schrijft ze haar eerste liedje Lizzy, geïnspireerd door een ontmoeting met een zwart Zuid-Afrikaans meisje in het pension waar Jager verblijft. Ze keert terug in Nederland om in Maastricht gezondheidswetenschappen te studeren. Ondertussen richt ze samen met drummer Michiel Ferdinandusse en bassist Jesse Mertens de band HeyDay op waarmee ze deelneemt aan diverse talentenjachten. De band wint zowel het Studenten Songfestival in Maastricht (september 2001), de Sky Radio Talentenjacht (oktober) als de Demopoll van Studio Brussel. HeyDay brengt in eigen beheer de cd Changing Places uit.

2003

Marike Jager Marike Jager wordt door toetsenist Henk Jan Heuvelink (Incense) uitgenodigd voor het muziekproject Shaken Not Stirred waarbij ze in januari met 25 muzikanten, technici en kunstenaars in het Belgische Stavelot een album schrijft en opneemt. Na de voorronde in D'n Hiemel te Maastricht staat HeyDay op 9 maart in de finale van de Limburgse popprijs Nu Of Nooit die uiteindelijk gewonnen wordt door de band Liftid. HeyDay wordt tweede en Marike Jager wordt verkozen tot beste zangeres en beste muzikant. In december is ze de winnaar van de finale van de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer/songwriter. 'De teksten zijn recht uit het hart, grappig en ontwapenend,' meldt het juryrapport, 'ze weet herkenbaarheid te combineren met creativiteit en originaliteit.'

Incense

2004 - 2006

Marike Jager in 2004 Na het winnen van de Grote Prijs stopt de zangeres met HeyDay. Ze verzorgt optredens met toetsenist Henk Jan Heuvelink waaronder tijdens de festivals The Music In My Head (2004), Noorderslag, De Beschaving, Oerol en Route 05 (2005). Het duo is maandelijks te gast in het programma Opium op Radio 1 en wordt regelmatig versterkt door drummer Ipo van Drooge (16Down). Met hem gaan Jager en Heuvelink in de zomer van 2005 Studio 150 in van producer Joeri Saal te Amsterdam voor de opnamen van het eerste album. Het debuut The Beauty Around verschijnt in mei 2006 op Marike Jagers eigen label Morning Coffee Records en wordt gedistribueerd door V2. Ook drummer Haye Jellema (Hind) levert bijdragen. Hij wordt daarna vaste drummer bij optredens van Marike Jager. De single Fling Flack Toodah wordt regelmatig gedraaid op verschillende landelijke radiozenders. In juni staat Jager op Oerol en de Parade in Rotterdam. In de daaropvolgende maanden speelt ze o.a. op de Parade in Utrecht en Amsterdam, het Grachtenfestival te Delft en Lowlands.

16Down Hind

2007

Marike Jager Speciaal voor de vijfde editie van het Nijmeegse evenement de Marikenloop in mei schrijft Marike Jager het liedje Run Run. Cabaretier, DJ en hardloper Dolf Jansen hoort het nummer en is zeer enthousiast, wat leidt tot een gezamenlijke opnamesessie. Het resultaat van de opname is eind juni op de website van de zangeres te horen. In dezelfde maand krijgt Marike Jager een Essent Award.

Lebbis & Jansen

2008

Samen met producer Joeri Saal (Paul Weller, Spinvis, Moke) werkt Jager aan de opnamen van het dynamisch klinkende album Celia Trigger. De plaat is geïnspireerd door een foto van een 87-jarige vrouw uit Alabama met een pistool in haar hand. Het pistool symboliseert haar eenzaamheid en wantrouwen.

2009

Marike Jager levert gastbijdragen op Pure Air, het solodebuut van Anneke van Giersbergen (Agua de Annique). In januari staat de zangeres op Noorderslag. Het album Celia Trigger verschijnt in mei ook officieel in België. Op verzoek van de Nederlandse consul-generaal is Jager van 21 tot en met 26 april in Vietnam voor optredens langs de Saigon River. De zangeres speelt onder meer op De Parade, het festival Because I'm A Girl in Tilburg (19 juni), de Nijmeegse Vierdaagsefeesten (20 juli), de Zwarte Cross (26 juli) en in het voorprogramma van Sinéad O'Connor tijdens een uitverkocht optreden in het Antwerpense openluchttheater Rivierenhof. Tijdens de liveuitzendingen van de VPRO rondom het festival Lowlands is Marike Jager voor het eerst op televisie te zien als presentatrice.

Agua de Annique

2010

Drummer Nicky Hustinx uit de begeleidingsband van Marike Jager speelt ook in Woost. In mei verschijnt van deze band het album Six Minutes South op Jagers eigen label Morning Coffee Records. The Magic Live Box bevat een dvd en twee cd's met een registratie van de theatertournee van 2009.

Woost

2011

Marike Jager in 2011 Op 1 april verschijnt Marike Jagers album Here Comes The Night, opgenomen in de Jet Studio, de oudste studio van België. De plaat is gemixt door meervoudig Grammy winnaar Tchad Blake (o.a. The Black Keys, Tom Waits, Elvis Costello en Suzanne Vega) en heeft een filmische insteek. De zangeres doet samen met Willy Wartaal (De Jeugd van Tegenwoordig) en Bastiaan Bosma (Aux Raus) voor de VPRO-televisie verslag van het festival Zwarte Cross dat 15, 16 en 17 juli plaatsvindt in Lichtenvoorde. Begin december brengt Marike Jager haar muziekrechten onder bij Rough Trade Publishing, de joint venture tussen Sony/ATV Music Publishing en Rough Trade Distribution.

Aux Raus De Jeugd van Tegenwoordig

2012

Een registratie van het concert op 15 februari in de Oosterpoort te Groningen verschijnt later in het jaar op dvd.

2013

Op 30 maart treedt Marike Jager voor het eerst op in Toronto. Ze speelt daar een akoestische set in de Lomostore. Jager schrijft de single Papillon in het Engels en laat het lied in het Frans vertalen door Fay Lovsky. De single komt uit in juni. De theatertournee Here Comes The Night wordt op 9 oktober hervat met ditmaal ook concerten in België en eentje in Frankrijk (Aux Haricots te Lille op 12 oktober).

Fay Lovsky

2014

Album The Silent Song Op 13 maart presenteert de zangeres haar album The Silent Song in de Doopsgezinde Kerk in Utrecht. Het tevens de aftrap voor de gelijknamige tour waar zij zingt in kleine kerkjes door heel Nederland. Het album is opgenomen in een klein lemen hutje bij het huis van de singer-songwriter door Henk Jan Heuvelink.

Discografie Marike Jager

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Marike Jager

Audio/Video Marike Jager

Video Marike Jager

Marike Jager - Papillon (...
Marike Jager - Papillon (Official Video)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Marike Jager - Papillon (Official Video)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer