Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MARTIJN GROENEVELD

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1971 - heden

Genre

producer, producers

Online

Officiële website

Martijn Groeneveld

Producer Martijn Groeneveld is een centraal figuur in de Utrechtse gitaarwereld. Hij is gespecialiseerd in gitaarbands, zowel emo bands als this beautiful mess en Face Tomorrow, als muziek die verwant is met singer/songwriters zoals a balladeer en Solo. Groeneveld geeft gastcolleges aan het Gronings Conservatorium en de HKU.
Volledige biografie...

Instrumenten

producer

Genoemd in de biografie van

2002   a balladeer
2004   Anderson
2004   John Coffey
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Martijn Groeneveld

Producer Martijn Groeneveld is een centraal figuur in de Utrechtse gitaarwereld. Hij is gespecialiseerd in gitaarbands, zowel emo bands als this beautiful mess en Face Tomorrow, als muziek die verwant is met singer/songwriters zoals a balladeer en Solo. Groeneveld geeft gastcolleges aan het Gronings Conservatorium en de HKU.

In bezetting van

Magnusson Arrived From Fjörnebö   producer

1983 - 1996

Martijn Groeneveld (Utrecht, 1971) zit in de periode 1983-1990 op de Stichtse Vrijeschool in Zeist. Daarna begint hij zijn studie muziektechnologie aan de HKU waar hij in 1996 afstudeert als producer, componist en sound designer. Tijdens zijn studie richt hij zijn eerste studio op onder de naam Stichting N.U.A.C.. Daaruit komt de Mailmen Studio voort, gesitueerd in De Gagel, een historisch gebouw dat onderdeel vormt van de Waterlinie. Mailmen groeit uit van kleine demostudio tot een audiobedrijf, waar naast cd's ook multimedia, tv leaders en andere projecten worden opgenomen.

2000 - 2004

Groeneveld is nauw betrokken bij Sally Forth Records en neemt vrijwel alle bands op die voor het label platen uitbrengen, zoals this beautiful mess en the spirit that guides us. Samen met Minco Eggersman (Rollercoaster 23, at the close of every day) maakt hij voor Sally Forth speelse en dansbare platen onder de naam Magnusson Arrived From Fjörnebö. Zijn kwaliteiten als producer worden direct opgemerkt. In recensies wordt zijn geluid geroemd, wat hem direct nieuwe opdrachten oplevert, ook van bands buiten de provincie Utrecht. Groeneveld breidt zijn werk uit en begeleidt groepen als bandcoacher en is betrokken bij de pre-productie van platen. Onder de Nederlandse bands die hij opneemt zijn Face Tomorrow, VanKatoen, Anderson en de Grote Prijs-winnaars Eleven en Satellite 7. Met het duo Solo neemt hij het album Songs 'n Sounds op.

Anderson at the close of every day Face Tomorrow Little Things That Kill Magnusson Arrived From Fjörnebö Rollercoaster 23 Satellite7 Solo this beautiful mess VanKatoen

2005

De producer is betrokken bij de opnamen van Relapse In Time van de groep Mist. Groeneveld produceert een demo van nieuw talent Glenister en gaat de studio in met Wealthy Beggar, Dreadlock Pussy en The Gasoline Brothers.

Dreadlock Pussy Mist The Gasoline Brothers Wealthy Beggar

2006

Eind juni verschijnt de door Groeneveld geproduceerde EP MutriX van dancegroep Oxide 9 uit Utrecht en Breda.

2007

Martijn Groeneveld neemt het debuutalbum op van Grote Prijs-winnaars Silence Is Sexy. Hij is ook betrokken bij de opnamen van Troostprijs, het album van at the close of every day dat in maart 2008 uitkomt. Hij verzorgt de opname, mix en mastering van de cd Seven Songs van de Utrechts groep eyesinside.

Silence is Sexy

2008 - 2009

Groeneveld werkt mee aan het tweede album van Silence Is Sexy en produceert het derde album van Face Tomorrow, dat in oktober onder de titel In The Dark uitgebracht wordt door Excelsior Recordings. Samen met René de Vries levert hij ook bijdragen op It Runs In The Family, het tweede album van Anderson. Voor de band The Walt neemt hij de demo Something We Did Not Have op en hij produceert het titelloze debuutalbum van de band Number #9. Hij produceert ook het debuutalbum van John Coffey.

Anderson Face Tomorrow John Coffey

2010 - 2011

Groeneveld produceert Beautiful and Ugly (2010), het debuutalbum van singer/songwriter Sandy Dane, doet productie en mix van de titelloze cd van COLINN. (2010), een band met leden uit onder anderen Sweet Candy Kills en HSSLHFF, en mixt en mastert Rewind And Say Hello (2011) het eerste album van Miss Molly & Me (Helge Slikker en Marlijn Weerdenburg).

Sandy Dane

2012

De Volendamse singer-songwriter Case Mayfield neemt zijn tweede album 10 in tien dagen op in de Mailmen Studio van producer Martijn Groeneveld.

Case Mayfield

2015

Tijdens de Interface Pro Audio Summit Awards wordt Groeneveld verkozen tot engineer van het jaar voor zijn bijdrage aan de hit Home van Dotan en het album Promises of No Man's Land van Blaudzun. De jury van de prijs bestaat uit audioprofessionals.

Blaudzun Dotan

Discografie Martijn Groeneveld

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Martijn Groeneveld

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer