Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MARTIN DUISER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1949 - heden

Genre

componist, componisten, pop, producer, producers, zang

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Martin Dowser, Martin Dowser

Martin Duiser

Succesvol producer van onder andere Anita Meyer, Spargo, Wally Tax en Lee Towers. Duiser speelt ook een grote rol in het succes van Champagne en is samen met Jaap Eggermont verantwoordelijk voor het Stars On 45-project.
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, producer, zang

Genoemd in de biografie van

1972   Husky
1976   Champagne
1980   Anita Meyer
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Martin Duiser

Succesvol producer van onder andere Anita Meyer, Spargo, Wally Tax en Lee Towers. Duiser speelt ook een grote rol in het succes van Champagne en is samen met Jaap Eggermont verantwoordelijk voor het Stars On 45-project.

In bezetting van

Husky   zang

1949

Martin Duiser wordt geboren op 24 november.

1971

Duiser treedt als zanger toe tot de Gooise popgroep Husky die al sinds 1965 aan de weg timmert maar tot dan toe geen materiaal heeft opgenomen. Hij schrijft voor deze band de nummers Chitchie Booboo, She Takes My Hand, Give It Up en Pretty Little Linda.

Husky

1972 - 1976

Na een jaar stapt Duiser alweer uit de band. Onder het pseudoniem Martin Dowser brengt hij de solosingle My Love Irene/Concised Confession uit die echter niet verder komt dan de tipparade. Ondertussen neemt zijn carrière als producer steeds serieuzere vormen aan. Onder zijn productionele leiding scoort ex-Outsiders frontman Wally Tax enkele grote hits met nummer als Miss Wonderful, It Ain't No Use, Evidently en Bridges Are Burning. Duiser en Tax zijn als componisten ook verantwoordelijk voor de successen van de Rotterdamse groep Champagne waarvan Duiser ook de producer is.

Champagne Wally Tax

1977

Martin Duiser en Champagne krijgen de Conamus Exportprijs toegewezen voor het hele oeuvre van de band.

1981

Duiser krijgt wederom de Conamus Exportprijs toegewezen, dit keer samen met Jaap Eggermont wegens het succes van Stars On 45.

Stars On 45

1982 - 2004

Naast een zeer succesvolle carrière als producer voor onder andere Anita Meyer, Spargo, Wally Tax en Lee Towers, is Martin Duiser ook een zeer verdienstelijk componist. Zo is hij ondermeer verantwoordelijk voor hits van Doris D. & The Pins (Shine Up, The Marvellous Marionettes), Vanessa (Upside Down, Dynamite), Anita Meyer (Why Tell Me Why) en Guys'n'Dolls (Glory To The Beautiful People). Naast zijn werk in de studio is Martin Duiser ook vijf jaar lang als producer verbonden aan de Night Of The Proms. Ook heeft hij samengewerkt met de internationale grootheden Sting, Andrea Bocelli, Joe Cocker, Gary Brooker, Toto, Simple Minds en Alan Parsons. Martin Duiser is eigenaar van de MDP-studio op Curaçao die voorheen was gevestigd in Blaricum in het pand van de Bolland Studios.

Anita Meyer Doris D. & The Pins Guys 'n Dolls Lee Towers Spargo Vanessa

Discografie Martin Duiser

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Martin Duiser

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer