Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MARTIN GARRIX

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

14-05-1996 - heden

Genre

dance, DJ, draaitafels, elektronica, house, producer

Online

Officiële website

Pseudoniemen

AREA21, GRX

Martin Garrix

Martin Garrix is een dj/producer uit Amstelveen. In 2013 scoort hij een internationale hit met Animals. Hij is op dat moment nog maar zeventien jaar oud. Talloze hits verder wordt hij in 2016 uitgeroepen tot nummer één dj van de wereld. Hij opereert ook onder de namen GRX en AREA21.
Volledige biografie...

Instrumenten

draaitafels, elektronica, producer

Genoemd in de biografie van

2015   DJ Tiësto

Biografie Martin Garrix

Martin Garrix is een dj/producer uit Amstelveen. In 2013 scoort hij een internationale hit met Animals. Hij is op dat moment nog maar zeventien jaar oud. Talloze hits verder wordt hij in 2016 uitgeroepen tot nummer één dj van de wereld. Hij opereert ook onder de namen GRX en AREA21.

2004 - 2012

De Amstelveense DJ en producer Martin Garrix (Martijn Garritsen, 14 mei 1996) raakt in 2004 geïnteresseerd in elektronische muziek als hij Tiësto ziet optreden tijdens de Olympische Spelen in Athene. Hij draait al op jonge leeftijd op het grote dancefestival Mystery Land en is de jongste DJ ooit die heeft opgetreden in Privilege, een van de grootste clubs op Ibiza. In de zomer van 2012 draait hij daar tweemaal tijdens het feest Don't Let Daddy Know, samen met artiesten als Diplo, Steve Aoki en Sidney Samson. Hij tekent bij het Nederlandse label Spinnin' Records en brengt daar onder meer in november 2012 samen met Julian Jordan de track BFAM (Brother From Another Mother) op uit. De track wordt binnen vijf dagen meer dan 125.000 bekeken op YouTube en krijgt zijn officiële radiopremière op BBC Radio 1 tijdens het programma Pete Tong's Essential Selection. Bij de uitreiking van de Nightlife Awards van radiostation SLAM!FM op 6 november 2012 wordt Garrix uitgeroepen tot DJ Talent Of The Year Award. Garrix wordt door het label RCA Records benaderd voor het maken van de officiële remix van Christina Aguilera's single Your Body (2012), afkomstig van haar album Lotus.

DJ Tiësto

2013

In maart 2013 tekent Garrix een contract bij Ace Agency, het boekingskantoor waar ook Afrojack bij is aangesloten. Zijn single Animals haalt in oktober 2013 de Billboard Top 100 en staat een maand later op nummer 1 in Groot-Brittannië. Het is de veertiende Britse nummer 1-hit voor een Nederlandse act sinds de band Pussycat in 1976. De video bij Animals is midden november bijna 69 miljoen keer bekeken op YouTube. Garrix tekent een contact bij Scooter Braun, de manager van de Canadese tienerster Justin Bieber.

Afrojack Pussycat

2014

De DJ gaat in februari 2014 twee weken op tournee door de VS. Hij ontvangt de Buma Award 2013 Internationaal vanwege het buitenlandse succes van zijn single Animals. Garrixj vliegt de hele wereld over om op de grootse dancefestivals van de wereld te draaien zoals Creamfields, Tomorrowland en ULTRA Japan. In oktober komt de DJ terecht op plek vier in de top100 van beste DJ's ter wereld verkozen door de lezers van het Britse blad DJ Mag.

2015

Met de Amerikaanse r&b-ster Usher brengt Martin Garrix de single 'Don't Look Down' uit. Ook werkt hij samen met Tiësto. Na een conflict over de eigendomsrechten van zijn muziek vertrekt Garrix bij het label Spinnin'Records. De single 'Poison' brengt hij uit in eigen beheer.

DJ Tiësto

2016

2016 is in vele opzichten een succesvol jaar voor de 20-jarige dj. Hij wordt door de lezers van het Britse blad DJ Mag verkozen tot nummer één-dj van de wereld . De single 'In the name of love' (met de Albanees-Amerikaanse zangeres Bebe Rexha) wordt een internationale hit. Hij tekent een contract met Sony Music International en richt ook een eigen label op. Het label heeft de naam STMPD RCRDS, uitgesproken als Stamped Records.

2017

Tijdens het muziekfestival Noorderslag wordt bekend gemaakt dat de dj de winnaar is van de Popprijs. Garrix is zelf niet aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen, hij zit in Schotland om de videoclip bij het nummer 'Scared to be lonely' (met de Britse zangeres Dua Lipa) op te nemen.

2018

Voor het nummer met Dua Lipa wordt Martin Garrix bekroond met twee Buma NL Awards. Hij deelt de prijzen met Giorgio Tuinfort met wie hij 'Scared to be lonely' samen schreef.

Giorgio Tuinfort

Discografie Martin Garrix

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Martin Garrix

Video Martin Garrix

Martin Garrix - Animals (...
Martin Garrix - Animals (Official Video)
Julian Jordan & Martin Ga...
Julian Jordan & Martin Garrix - BFAM (Official Music Video)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Martin Garrix - Animals (Official Video)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer