Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MATHIEU GEELEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

mathieu geelen

Periode

1933 - 1990

Genre

hedendaags

Online

www.mathieugeelen.nl

Biografie Mathieu Geelen

Mathieu Geelen werd geboren op 6 juni 1933 te Sittard. Hij overleed op 6 december 1990 te Hengelo (Overijssel). Opleiding Hij studeerde piano, orgel, theorie, compositie en directie aan het Conservatorium te Maastricht bij o.a. Louis Toebosch. Activiteiten Vanaf 1965 was Mathieu Geelen directeur van de Weerter Muziekschool en tot 1972 was hij docent ...
Volledige biografie...

Biografie Mathieu Geelen

1933 - 1990

Mathieu Geelen werd geboren op 6 juni 1933 te Sittard. Hij overleed op 6 december 1990 te Hengelo (Overijssel).


Opleiding

Hij studeerde piano, orgel, theorie, compositie en directie aan het Conservatorium te Maastricht bij o.a. Louis Toebosch.


Activiteiten

Vanaf 1965 was Mathieu Geelen directeur van de Weerter Muziekschool en tot 1972 was hij docent theoretische vakken aan het Conservatorium van Maastricht. Van 1972 tot 1974 was hij directeur van de Eindhovense Muziekschool en van 1974 tot 1989 was hij directeur van het Twents Conservatorium in Enschede. Naast vele advies- en bestuursfuncties was hij ook actief als koordirigent.


Composities

Mathieu Geelen schreef veel functionele muziek. Het idioom is modern: niet experimenteel, wel origineel, vooral lineair en harmonisch. De ritmiek speelt een belangrijke rol, mede daardoor krijgt het meditatieve element extra reliëf.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Mathieu Geelen

Audio/Video Mathieu Geelen

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer