Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MAX 404

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1992 - heden

Genre

house, techno

Pseudoniemen

Faceless Techno Bastards, Mad Maxx, Proteus Generation, TJ Kong, Warm

Max 404

Danceproducer Erwin van Moll creëert onder de naam max 404 een eigen geluid met een mix van house, breakbeats, dub, techno en ambient. Zijn muziek wordt internationaal uitgebracht ondermeer op vele compilaties. Van Moll brengt ook platen uit onder de namen Mad Maxx, Faceless Techno Bastards, Proteus Generation en Warm.
Volledige biografie...

Bezetting

Erwin van Moll   elektronica, producer

Genoemd in de biografie van

2004   Daryll-Ann

Biografie Max 404

Danceproducer Erwin van Moll creëert onder de naam max 404 een eigen geluid met een mix van house, breakbeats, dub, techno en ambient. Zijn muziek wordt internationaal uitgebracht ondermeer op vele compilaties. Van Moll brengt ook platen uit onder de namen Mad Maxx, Faceless Techno Bastards, Proteus Generation en Warm. Hij maakt remixen voor David Holmes, Kirk Degiorgio, Gerd, Terrace, Sonar Lodge en Rei Harakami.

1992 - 1993

Erwin van Moll komt uit Valkenswaard. Hij is klasgenoot van ondermeer Harold de Kinderen (Acid Junkies) en Tjeerd Verbeek (Trance Induction). Vanaf 1992 is hij als muzikant actief en brengt hij muziek uit op gerenommeerde nationale en internationale dancelabels als EevoLute, Djax, United, Universal Language, Lucid (het label van de Amsterdam club Mazzo), Mo' Wax en S.S.R. (een sublabel van het Belgische Crammed Discs).

Acid Junkies Trance Induction

1994

Van Moll brengt onder verschillende namen platen uit, naast Max 404 verschijnen EP's van Faceless Techno Bastards (Faceless Techno Bastards Are A Complete Hype) en Proteus Generation (The Music Of Chance op Djax-Up-Beats waarop ondermeer een verknipt interview te horen is van Robin 'Jaydee' Albers met Joost Deleyser).

Jaydee

1995

De EP Void op Eevo Lute is een coproductie met Stefan Robbers (Acid Junkies), Wilco Boumans en Alex Loos. Max 404 maakt remixen voor ondermeer As One en Wladimir M. Zijn debuutalbum Love & Mathematics wordt door het invloedrijke Britse danceblad Muzik verkozen tot album van de maand.

1996

De Awakening EP op Lucid Recordings verschijnt onder zijn eigen naam Erwin van Moll. Een van de compilatiebijdragen van Max 404 dit jaar is de track Quiddity (Last Visit) op Headz 2B, een verzamelplaat op het Britse label Mo Wax.

1997

Normaal gesproken treedt Max 404 alleen op. Op Noorderslag staat hij echter met een band op het podium. Wat in eerste instantie is bedoeld als eenmalig optreden leidt tot een kleine tournee. Een van de remixen die Max 404 dit jaar maakt, is voor het nummer Don't Die Just Yet van David Holmes.

1998

Max 404 maakt een remix van het nummer Double Flat van de Japanse muzikant Rei Harakami.

2001

Samen met muzikale partner Jan Vanderlest vormt Van Moll het producersduo Clashing Egos. Ze componeren en produceren de track It's In The Music van Warm waarin gezongen wordt door de Britse zangeres Kirsty Hawkshaw

Clashing Egos

2003

Clashing Egos werkt voor het Belgische label N.E.W.S. aan een eerste album. De eerste single onder de naam Clashing Egos die in april uitkomt bevat ondermeer een remix van Kirk Degiorgio. Het duo produceert het album van de Eindhovense hiphopformatie Kemphanen.

2006 - 2010

Erwin van Moll produceert techno tracks onder de naam TJ Kong, onder meer samen met Nuno Dos Santos. De twee brengen platen uit voor de labels Compost (zoals het album After Dark, My Sweet in 2010), Poker Flat en Large Music.

2011

Eevo Lute Muzique viert het 20-jarige jubileum, onder meer met het album Love & Mathematics van Max 404. Love & Mathematics Revisited is een verzameling hoogtepunten uit de catalogus van Max 404, met tracks die eerder alleen op vinyl zijn uitgebracht of in zeer gelimiteerde oplage.

Discografie Max 404

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Max 404

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer