Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MAX TAX Y SUS BANDITOS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Max Tax Y Sus Banditos

Periode

1995 - heden

Genre

cajun, folk, tex-mex

Online

Facebook

Max Tax Y Sus Banditos

Brabantse feestband, geïnspireerd door de muziek uit het zuiden van de Verenigde Staten en Mexico. Qua bezetting zijn ze een typische tex-mex band: accordeon, akoestische gitaar, contrabas, blaasinstrumenten en percussie. De muziekstijl is echter een mengeling van cajun, blues, zydeco, bluegrass, texmex en polka. Max Tax wordt uiteindelijk de begeleidingsband ...
Volledige biografie...

Bezetting

Ricky Henkelman   contrabas, zang
Freek Felix   accordeon, gitaar
Max Tax   gitaar, zang
Pascal Vermeer   drums, percussie, zang
Henk Koekkoek   saxofoon, trombone, trompet, zang

Overige muzikanten

Jan Jansen   drums, percussie
Willem Barten   accordeon, banjo, zang

Biografie Max Tax Y Sus Banditos

Brabantse feestband, geïnspireerd door de muziek uit het zuiden van de Verenigde Staten en Mexico. Qua bezetting zijn ze een typische tex-mex band: accordeon, akoestische gitaar, contrabas, blaasinstrumenten en percussie. De muziekstijl is echter een mengeling van cajun, blues, zydeco, bluegrass, texmex en polka. Max Tax wordt uiteindelijk de begeleidingsband tijdens tournees van Flaco Jimenez.

1995

Max Tax Y Sus Banditos De leden van het Max Tax-collectief zijn al door de wol geverfde muzikanten als ze in deze samenstelling muziek gaan maken. Ze spelen hiervoor in bands als MM Wops, Nega, Boulevard of Broken Dreams Orkest, VOF De Kunst, Willy Latino, Say No More Brassband en The Yellow Roses. Uit hun gezamenlijke voorliefde voor zowel de levensstijl als de muziek van Mexico ontstaat het debuutalbum Gitamo Legitimo. Ook al is het een eigen beheer-produktie, het album doet genoeg stof opwaaien om de band te voorzien van een volle concertagenda. Al in de derde week van hun bestaan delen ze het podium met accordeonlegende Flaco Jimenez. Verder worden ze benoemd tot huisorkest van het AVRO-radioprogramma Dartell en leveren ze de herkenningstune voor Van Kooten & De Bie's Keek Op De Week.

Boulevard of Broken Dreams Orkest Koot en Bie Say No More Brassband V.O.F. de Kunst

1996

In januari komen twee nummers van Max Tax Y Sus Banditos terecht op een compilatie-album van platenmaatschappij Koch International. Ook Columbia toont interesse, bij deze maatschappij verschijnt in juni de single El Tiburon. De populariteit van Max Tax blijkt groter in België dan in Nederland. Ze nemen een single op met de Belgische zanger Luk van Kessel. Daarnaast zijn ze bij de zuiderburen op televisie te zien en te horen in de Belgische variant op Nederland Muziekland.

1997 - 1999

Max Tax Y Sus Banditos De tweede single die ze bij Columbia uitbrengen heet Did I Tell You. In de tijd die volgt blijft de band veel optreden, ze doen zo'n honderd optredens per jaar en zijn te gast bij onder meer de televisieprogramma's Koffietijd en Peter Jan Rens.

2001

Het album Zorro Zorro is over een periode van drie jaar opgenomen op diverse locaties: een boerderij, een jazzclub, een studio, live en thuis. De cd bevat invloeden uit latin (met name conjunto), rock'n'roll, surf, jazz en Americana. Flaco Jimenez verzorgt een gastbijdrage op accordeon.

2002

De bezetting bestaat anno 2002 naast Max Tax, Henk Koekkoek en Ricky Hains uit Pascal Vermeer (drums, percussie, zang) en Freek Felix (accordeon/gitaar).

2003

Max Tax Y Sus Banditos speelt dit jaar onder meer op De Parade.

2004 - 2006

Pascal Vermeer, Ricky 'Hains' Henkelman, Henk Koekkoek en Freek Felix zitten samen met Rob Roemers (gitaar/lapsteel/achtergrondzang) in de begeleidingsband van Flaco Jimenez. Nunie Rubio verzorgt de leadvocalen.

2008

Rick Henkelman speelt basgitaar en contrabas in de nieuwe band DishKing van singer-songwriter Jason de Laat.

DishKing

Discografie Max Tax Y Sus Banditos

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Max Tax Y Sus Banditos

Audio/Video Max Tax Y Sus Banditos

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer